Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оборти на празен ход

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Оборти на празен ход

    Не разбирам много от двигатели и особеннно от дизели.Ето какъв ми е проблема:На празен ход обороти те много играят, стрелката варира от 200 до към 1000 об/мин. за около минута, минута и половина и след това се стабилизират на 1000 и това само когато колата е загряла. Другият ми проблем, е когато колата е загряла губи тотално мощност на ниските обороти. Да речем съм на 2-ра на 800-900 оборта и колата не иска да набира скорост(педала на газта го натискам до долу и нищо.), и трябва да върна една предавка. При това положение се чува едно ужасно дрънчене от двигателя.Ако е възможно да ми кажете от какво е това и кой сервиз да отида да ми го оправят.Колата е Браво TD100 ’98.

    #2
    Така ли беше като я взе, или при теб стана така? Горивен и въздушен филтри сменяни ли са? А това да минеш от 2 на 1 при 800/900об - не съм го правил, но сигурно и мойта ще дрънчи.
    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

    Коментар


      #3
      Провери си дебитомера и датчика до него.

      Коментар


        #4
        Купих я преди година , но от скоро е така.Горивен филтър сменях 2 пъти , въздушен като я купих.В Събота ще проверя дебитомера и датчика, видях че има тема за тях(дебитомера и датчик) ще използван инфорацията от там.А за предавките , ме разбрахте погрешно. Имам предвид след като мина на по ниска предвка и тогава оборотите са ми по 1000, се получава тракането и липсата на мощност(когато е студена колата го нямам този проблем).

        Коментар


          #5
          Темата е с подходящо заглавие затова реших да ви питам:На колко оборота ви седят TD100 моторите на празен ход?Моята стои на 1000 и неше да ги смъкне.А по принцип нали дизелите държат по-ниски обороти от бензиновите?
          >>JDM<<

          Коментар


            #6
            като е загряла:950с клима 850!Незнам нормално ли е :D
            Bravo TD100 98'- това в Гаража
            Brava TD100 96'- Мир на праха и...
            Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
            Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"

            Коментар


              #7
              Вече съм писал, моите ниски обороти при загрял мотор също стоят на 1000об/мин. Питал съм и ми казаха да не ги пипам, но съм опитвал да ги сваля. Много лесно става - като застанеш с/у мотора в най-левия горен край на помпата има ъглова лостова системка, чийто ъгъл се регулира с винт и стопорна гайка, навиваш/развиваш винта и си нагласяш оборотите колкото искаш.При мен с вкючването на климатика, за много кратък момент проиграват, но се установяват отново на 1000об/мин.
              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

              Коментар


                #8
                Gugev написа:
                - като застанеш с/у мотора в най-левия горен край на помпата има ъглова лостова системка, чийто ъгъл се регулира с винт и стопорна гайка, навиваш/развиваш винта и си нагласяш оборотите колкото искаш.
                FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

                Коментар


                  #9
                  Колега Gugev, точно тази снимка ми трябваше. :D Благодаря за инфото!

                  Коментар

                  Working...
                  X