Не разбирам много от двигатели и особеннно от дизели.Ето какъв ми е проблема:На празен ход обороти те много играят, стрелката варира от 200 до към 1000 об/мин. за около минута, минута и половина и след това се стабилизират на 1000 и това само когато колата е загряла. Другият ми проблем, е когато колата е загряла губи тотално мощност на ниските обороти. Да речем съм на 2-ра на 800-900 оборта и колата не иска да набира скорост(педала на газта го натискам до долу и нищо.), и трябва да върна една предавка. При това положение се чува едно ужасно дрънчене от двигателя.Ако е възможно да ми кажете от какво е това и кой сервиз да отида да ми го оправят.Колата е Браво TD100 ’98.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оборти на празен ход
Collapse
X
-
Купих я преди година , но от скоро е така.Горивен филтър сменях 2 пъти , въздушен като я купих.В Събота ще проверя дебитомера и датчика, видях че има тема за тях(дебитомера и датчик) ще използван инфорацията от там.А за предавките , ме разбрахте погрешно. Имам предвид след като мина на по ниска предвка и тогава оборотите са ми по 1000, се получава тракането и липсата на мощност(когато е студена колата го нямам този проблем).
Коментар
-
Вече съм писал, моите ниски обороти при загрял мотор също стоят на 1000об/мин. Питал съм и ми казаха да не ги пипам, но съм опитвал да ги сваля. Много лесно става - като застанеш с/у мотора в най-левия горен край на помпата има ъглова лостова системка, чийто ъгъл се регулира с винт и стопорна гайка, навиваш/развиваш винта и си нагласяш оборотите колкото искаш.При мен с вкючването на климатика, за много кратък момент проиграват, но се установяват отново на 1000об/мин.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар