Здравейе! От скоро съм регистриран във форума защото от скоро съм с италианска кола и то дизел. Не съм мислил че ще остана толкова доволен и че ще карам некога дизел. И така моят проблем не знам точно дали и тук трябвяа да го побликувам за което се извинявам ако права грешка. Та така... става въпрос за Fiat Bravo 1.9 JTD на 2 3 пъри ми се случва на таблото да ми премигва индикациата дето е като спринцовка. Единият път се получи като ми огасна по точно като я изпуснах на съединител и веднага я запалих без да изчаквам и почна да мига , изгасих я и пак я запалих и се оправи . Вториа път пак същото опитах се да изкача един бордиур пак ми изгасна и същото се повтори. Та мисълта ми е дали нещо има повредено или си е нещо нормално. Чета форума и искам да споделия че със с нов дебитомер верно не е бош но върви да не нещо от него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индикация
Collapse
X
-
Re: Индикация
Ka3BaM написа:Здравейе! От скоро съм регистриран във форума защото от скоро съм с италианска кола и то дизел. Не съм мислил че ще остана толкова доволен и че ще карам некога дизел. И така моят проблем не знам точно дали и тук трябвяа да го побликувам за което се извинявам ако права грешка. Та така... става въпрос за Fiat Bravo 1.9 JTD на 2 3 пъри ми се случва на таблото да ми премигва индикациата дето е като спринцовка. Единият път се получи като ми огасна по точно като я изпуснах на съединител и веднага я запалих без да изчаквам и почна да мига , изгасих я и пак я запалих и се оправи . Вториа път пак същото опитах се да изкача един бордиур пак ми изгасна и същото се повтори. Та мисълта ми е дали нещо има повредено или си е нещо нормално. Чета форума и искам да споделия че със с нов дебитомер верно не е бош но върви да не нещо от него.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Благодаря за бързото реагиране значи искам да споделя ,че я връзвахме за компютер и като я вързахме видехме че беше махнат купонга на дебитометара нулирахме грешките и покарах с вклучен дебитометър но не е нужно да казвам какво стана след некоий друг килиметър почна да глухне и да не върви и за това го смених от тогава не съм бил на диагностика дали може от това да е записало грешка и сега да прави мизерий ???
Коментар
-
А и да не забравя не знам какво ми става май взех да ставам роб на колата и много почнах да се вдетениавам значи в началото като я купих мисля че при първоначален контакт ми мигаше 2 3 пати индикация за АВS но казвам май пак не мога да се сетия как мога да знам дали имам или датчика е развален или диода е изгорел Моля за помощ те първа ще се уча какво да права
Коментар
-
Здравейте, отново съм аз значи ми се поизясниха повечето работи 1115 имам и от двете индикации и тази дето мига е тази с номер 20 но това само по некой път както казах предимно като я изпусна на съединител и ми изгасне . Моето браво е SX и ще съм благодареб ако бякой ми каже дали тези емодели имат ABS
Коментар
-
Ka3BaM написа:Здравейте, отново съм аз значи ми се поизясниха повечето работи 1115 имам и от двете индикации и тази дето мига е тази с номер 20 но това само по некой път както казах предимно като я изпусна на съединител и ми изгасне . Моето браво е SX и ще съм благодареб ако бякой ми каже дали тези емодели имат ABS
Коментар
-
На пръчката ми показва нормално не знам колко е оригинална но преди 1 седмица го смених маслото и лично видях че събра над 4 литра а не съм остановил някакав теч нещо друго е сигорно знам ли а за колкото до абс мисля че иамм моето не е червено но има некаква такава помпчка точно под чистачките и ми направи впечатление че след изгасен контакт пак си байикаше а сега не бажика видех релетата бушоните не мисля че има нещо нередно
Коментар
-
Ka3BaM написа:На пръчката ми показва нормално не знам колко е оригинална но преди 1 седмица го смених маслото и лично видях че събра над 4 литра а не съм остановил някакав теч нещо друго е сигорно знам ли а за колкото до абс мисля че иамм моето не е червено но има некаква такава помпчка точно под чистачките и ми направи впечатление че след изгасен контакт пак си байикаше а сега не бажика видех релетата бушоните не мисля че има нещо нередно
Коментар
-
Не шашкайте човека, че нивото му не е било наред.Точно където трябва си е.Системата, която "проверява" количеството на маслото сработва само когато подадеш на контакт.Съответно ако колата току що ти е загаснала и веднага я запалиш, е съвсем нормално да започне да ти мига лампичката, поради факта, че маслото още не е слезнало до необходимото количество в картера.На всяка кола, където съм я карал и съм го пробвал това е по този начин.След това се разчетох и намерих примерна схема на работата на това "устройство", че чак и уж "компютър" било. Така че пръчката с маслото и капката отдолу (Но 20) е нормално в тази ситуация да свети. Ако не свети, тогава би трябвало да се "притесниш".Ka3BaM написа:... но има некаква такава помпчка точно под чистачките и ми направи впечатление че след изгасен контакт пак си байикаше а сега не бажика видех релетата бушоните не мисля че има нещо нередноA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Bo може и това да съм гледал не сум много в час но прегледах и предишни форуми и те беха писали че бажика и след като изгасиш колата а и на мен така ми правеше та за това си помислих че е това как можем да разберем дали имам абс какво трябва да ви дам като инфо за да разберете благодаря на всички!
Коментар
-
Ето в тази тема вече е пусната хубава снимка:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=17521В дебелия кръг си пише, че това е АБС-а (модула - под казанчето!).А за горния пост ти говорих точно за това, което е оградено в по-тънкия червен кръг. Като изключиш колата то продължава да жужи и за това предположих, че него си гледал.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Здравей отново ВО и мерси за бързото отреагиране значи това ограденото където пише модул немам казанчето за речноста ми е по надолу а другото заграденото по малко кръгче имам и то ми бажикаше от ония дни та за това и май съм се объркал а между другото другото малкичкото което е пак заградено какво е и за какво служи?
Коментар
-
Ехх, ама ти май не четеш много. Ето тука съм го казал кое е жужало...BO написа:...Да не си гледал "помпичката", която управлява EGR клапана. За нея се сещам, която се намира най-близо до чистачките. Представлява едно такова малко цилиндрично "чудо" , в което от горната му страна влизат 2 маркучета, а от долната страна има едно такова стърчащо...A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар