Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново проблем с паленето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново проблем с паленето

Проблема се състои в следното,сутринта я запалих и тръгнах на първото кръстовище както стоях на светофара и колата изгасна и край неиска да запали,върти си стартера чува се подгрева ,всички лапи изгасват и неще и неще,нахраниха ме всичките водачи до немай къде щото си беше пиково време около 09:00 ч и накрая се принудих на стартер и на 1 скорост да я искарама от кръстовището.Тоя номер ми го беше правила и преди 3-4 седмици и изведнъж сама спря,пали си само докато и покажа ключа(разпознава си го,не е от това),обадих се на един приятел с платформа за да не я дърпам без да работи агрегата и докато дойде платформата минаха около 30 мин. тъкмо го видях да се задава ,влязох викам за последно да пробвам и да я наритвам и тя взе 4е запали от полувин оборот е както и да е закарах я на ход до един сервиз,хората разглобиха всичко замерваха разни релета ,под жабката ,под капака абе всичко изглежда наред,ама пък тя и мършата в сервиза пали,то колко пъти пробвахме и неможаха да отстранят проблема щото всичко изглеждаше наред.На някой не му ли се е случвало такова нещо?А и още една питанка,на таблото "в оборотомера" има едни лампи които не светват при подаване на контакт,как мога да разбера дали работят,има ли някакъв тест за тях,щото имах Рено Меган Сценик и на него като му дадеш контакт,всичко светваше,:Стоп,Сервиз.Масла работи и после изгасваха,при фиатите как е?Предварително ви благодаря!

Няма да е лошо да кажеш каква е колата..
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Забравих Фиат Мареа ТД100 04.1997г. комби

Коментар

soprani написа:
        Забравих Фиат Мареа ТД100 04.1997г. комби
        Здравей, колега!И аз съм с Мареа, но 2.4 ТД. Звучи ми много познато проблема ти, но за моя радост спомена ми е от предишната кола, Форд Ескорт. Та значи, насред лято ми се е случвало на топъл дори студен двигател, без значение, не палеше. След доста време ходене по мъките и по "вещи лица" се оказа, че не ходи напрежение до магнит-винтила на ГНП-то. Мой братовчед с баща му ми прекараха нова жица до там и всичко се оправи. Не знам при теб в какво точно се състои проблема, но щом върти стартера и не пали е ясно, че не стига гориво, за да запали. Така ми каза един майстор тогава, което пък значи, че има поне 10 причини поради които може да не пали. Но аз си мисля, че щом от само себе си след известно време пали от половин оборот значи има прекъсване някъде на напрежението, което съпровожда запалителния процес. Това си е само мое мнение. Зимата с Форда отново съм имал подобен проблем, но тогава се оказа, че релето за подгряване на свещите си включваше когато си иска. Но това само на студен двигател, след като загрее нямаше проблем, но сега е топло и твоят проблем не е свързан със свещи и подгряване. Провери по някакъв начин ако не сам, то в сервиз, дали ходи напрежение до ГНП-то в случаите когато отказва да пали.
        Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Working...
        X