Здравейте от скоро карам мареа тд100 и да чукна на дърво съм много доволен, обаче имам питане за акумулатора колко амперчаса трябва да е и евентуално някаква марка да ме посъветвате защото моя е много стар няма никакви лепенки не може да се разбере какъв е ама и ми се вижда доста малък и като не се кара няколко дена въобще не върти. Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв трябва да е акумулатора на Мареа 1.9 ТД100
Collapse
X
-
Strabex написа:А по-голям от 75 има ли възможност да събере? Аз се замислям или за Искра или по-скъпия вариант- БОШ гледах сега в аутодата и там я дават с 90 което ми се стори много странно?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
По книжка му дават на тоз мотор акумулатор 60Аh. Моят е някакъв на, който пише Фиат и е 70Аh Никога не съм имал проблеми с него, а "очето" му е светило нещо по-различно от зелено само, като съм му доливал вода! Не си струва да се взима по-голям акумулатор според мен, стига разбира се да не се налага при палене да въртиш много на стартер. По-големият акумулатор първо може да не се побере и второ алтернатора ще го зарежда малко по-трудно зимата!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Strabex написа:Мерси много ще е някой 75амперчаса според мен тази тема може да се сложи към важните за дизелите защото не срещнах такава като търсихSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар