Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вървене на дизела

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вървене на дизела

Здравейте, колебая се дали да си купуя Мареа ТД 100 но нямам представа от дизела как върви а обичам динамиката на пътя, сега имам Типо 1.6 бензин/газ и е голяма оса- голфове-молфове всичко яде и ме е страх че дизела може да е спънат, а за мен е важно колата да върви. Тези които имат такива Мареи да дадът малко опит как са колите им като вървене спрямо други коли

Има поне 5 теми по този въпрос... Да обобщя-върви много, но и разхода на гориво не е малък. Най-добре се качи, повози се и ще решиш.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

А бе не знам!Току що заредих за 2лв/л премиум и добре, че съм минал 400км с 23.76л според компютъра.Ако не е този разход, сметката определено не излиза.Дали вече не е по-добре бензинов мотор с газов инжекцион, защото според мен забрави да 1.6/16V с обикновена газова.
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
        ...защото според мен забрави да 1.6/16V с обикновена газова.
        Да бе да, сигурен съм че не един или два такива мотора за зас...и с евтинко, конвенционално агу...И съм сигурен че според притежателите са "без грешка".Като стане въпрос за вадене на пари, критериите търпят странни метаморфози Vladim е прав, намери такава кола и покарай.Този казал, онзи рекъл...Истината е да направиш няколко теста.Ако няма от къде, хвани няколко обяви от мобилето и си уговори оглед с test drive.Ако не изглеждаш супер неориентиран, обикновено няма проблем да я покараш.
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

аз карам такава мареа тд 100.карал съм много автомобили,какви ли не дизел бензин автоматици и т.н.Всичко зависи от това какво търсиш и какво очакваш.ако мислиш да се надбягваш и да се режеш по кръстовищата не си за дизел.Мареата е тежка в смисъл кола за улегнали хора,не е резачка въпреки че когато искаш можеш да я накараш да си покаже зъбите.върви много пъргава е но не е като бензинова резачка.понеже аз съм на 38 год вече и ми мина мерака за гонене, в града ми дава твърдо 8/100 разход извън градско 4,5-5,с уговорката че повече от 130 не вдигам,ако я нагазиш директно ти бръква в джоба с 6 и нагоре разход.Така че прецени си сам -Мареата е тежък елегантен автомобил със всички екстри ,но не става за надбягване.

Коментар

Мареята става за надбягване....ако е 2.4JTD :D Разходът и е като на 100TD (8-8.5 софийско градско и 6 извънградско без да се жали много), ама как върви само....Горещо я препоръчвам с този двигател

Коментар

Убедихте ме! Продавам Типото и отивам за Мареа, а за разхода не послъгвате ли малко? Защото във форума чета за някакви 9.5-10.5/100 градско.

Коментар

Ама като чета коментари за проблемите с дизела малко почвамда се плашим- то си е ебати скъпотията и за разход и за ремонти и свястни майстори със зор се намират

Коментар

ХОРААА абе как ги карате тия дизели, че то е адски скъпо сравнявайки го с моето Типо на газ, то не са дюзи, нафтови помпи, турбо,свещи-направо чудо. Аз колкото повече чета се разубеждавам за дизела и си мисля за Мареа бензин

Коментар

ако излезеш от раздел дизели няма да четеш за дюзи и помпи а за инжектори компютри,разни датчици мап сензори и т.н.,така че е все едно,бегай си купи едно ново таксе и нема да се веснеш във форума

Коментар

cekosi написа:
                      ХОРААА абе как ги карате тия дизели, че то е адски скъпо сравнявайки го с моето Типо на газ, то не са дюзи, нафтови помпи, турбо,свещи-направо чудо. Аз колкото повече чета се разубеждавам за дизела и си мисля за Мареа бензин
                      Сложи си и една газова, или както някои я наричат "газово" :D и ще ти е мирна главата! Ще забравиш за кабели, свещи, стъпкови мотори, ламбда сонди, дебитомери, датчици...
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

и аз имам мареа 2.4 JTD и аз се претиснявах за разхода на нафта.Ако я караш нормално в града/софия/ми харчи кам 7.5.Навън ми дава между 4.5и 5.АКО Я НАТИСНЕШ варви като фурия и за нея баир няма.Успех и не се чуди

Коментар

проблема е решен- вече 3 месеца карам форд мондео 1,8 ТД самолет кола, страшна лимузинамарката Фиат я забравям занапред. успех на всички

Коментар

cekosi написа:
                            проблема е решен- вече 3 месеца карам форд мондео 1,8 ТД самолет кола, страшна лимузинамарката Фиат я забравям занапред. успех на всички
                            и аз си купих една малка чесна и направо лети p.s.ей кви ли не скици има из форумите :D
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

cekosi написа:
                              :D направо ме разсмя
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                              X