Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Брава - вече се чудя какво да правя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Незнам, ама както и да го гледам, май излиза най-евтино ако колата е на газ. Ако се прежаля и взема 1.6 103 коня и си плащам скъпия данък, колко ще ми е разхода на газ тогава. Има ли някой от вас такава кола на газ и колко ви харчи?

Коментар

Прегледай рубриката "Газови уредби", може би е писано.
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

mvmrik написа:
        Незнам, ама както и да го гледам, май излиза най-евтино ако колата е на газ. Ако се прежаля и взема 1.6 103 коня и си плащам скъпия данък, колко ще ми е разхода на газ тогава. Има ли някой от вас такава кола на газ и колко ви харчи?
        моята е 1,6 с газпреди да сложа ламбда контрол в града гореше средно около 12-13/100извън града 7,5-9/100сега с контрола в града съм падал до 10-10,5/100, най-често е около 11,5/100извън града разхода падна с около 0,5/100и това е при положение, че контрола не работи съвсем адекватносега с qnisZ се опитваме да установим причината...ако ще слагаш нормална газова уредба гледай колата да е до 1999г.защото след това са с пластмасови колектори и е рисковано
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
          mvmrik написа:
          моята е 1,6 с газпреди да сложа ламбда контрол в града гореше средно около 12-13/100извън града 7,5-9/100сега с контрола в града съм падал до 10-10,5/100, най-често е около 11,5/100извън града разхода падна с около 0,5/100и това е при положение, че контрола не работи съвсем адекватносега с qnisZ се опитваме да установим причината...ако ще слагаш нормална газова уредба гледай колата да е до 1999г.защото след това са с пластмасови колектори и е рисковано
          Аз мисля да взема 97-98 година, а има ли смисъл от газов инжекцион? Колко пари ще ми излезе обикновенна газова уредба, заедно със всичките други неща които трябва да се слагат после и колко ще излезе да сложа газов инжекцион?

Коментар

mvmrik написа:
            Аз мисля да взема 97-98 година, а има ли смисъл от газов инжекцион? Колко пари ще ми излезе обикновенна газова уредба, заедно със всичките други неща които трябва да се слагат после и колко ще излезе да сложа газов инжекцион?
            цените вече доста паднаха, така че мисля че си заслужава даже и при по-малък годишен пробег на колата да сложих инжекционобикновена газова с емулатори и ламбда контрол ще струва около 650-700 леваинжекциона май е около 1100 лева, ако не се лъжа
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега аз съм с 1.2 16V взета направо с газовото от Италия. Много съм доволен от вървежа. Градско на газ ми гори към 11 като се има предвид че карам супер НЕикономично и не съм правил никакви профилактики на газовото
              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Колега аз бих те посъветвал да си вземеш едно Браво 1.9 ЖТД мотор. 99-01 г.Всичко има и за цената си е добре.Изминал съм едва 600км. и за тези км мога само хубави работи да кажа за колата!
                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Аз пък въпреки, че ми излезе серизен /от финансова гледна точка/ проблем с дебитомера на въздуха бих препоръчал Брава 1.9 ЖТД. Не защото не харесвам Браво-то, а щото човека ясно заяви, че иска кола с 4 врати. Иначе и аз се бях запътил към Браво, но като разбрах, че разликата между двете е само във вратите скочих на Бравата. Вярно, че излиза по 1000лв. вратата ама какво да се прави.От друга страна Бравата ми се струва по красива, ама това си е мое мнение.Успех в избора и гледай да е читава, че аз малко късно се усетих, че не ускорява добре, ама бях карал ОРЕЛ кадет 60к.с и ми се стори добре и сега ме чака една сериозна инвестиция в дебитомер.
                  Brava 1.9JTD

Коментар

Накрая излезе май че ще взема такава кола, каквато не съм се и замислял дори. Май ще бъде Брава с 1.8 двигател. Още не е сигурно, но такава се очертава да ми докарат от Швейцария.

Коментар

mvmrik написа:
                      Накрая излезе май че ще взема такава кола, каквато не съм се и замислял дори. Май ще бъде Брава с 1.8 двигател. Още не е сигурно, но такава се очертава да ми докарат от Швейцария.
                      Ха така! От чувала с картофите набара... Няма лошо, този мотор е добър. Само, че и малко повечно гори!
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                        mvmrik написа:
                        Ха така! От чувала с картофите набара... Няма лошо, този мотор е добър. Само, че и малко повечно гори!
                        Прегледах му характеристиките и се оказа че разликата в разхода в сравнение с 1.6 мотора е минимална. Също така и данъка е 10-ина лева само по-голям.

Коментар

mvmrik написа:
                          Аз точно така бих те посъветвал - да не търсиш точно определен двигател, ами да си избереш възможно най-гледаната и поддържана кола! Газовите инжекциони поевтиняха и не си заслужава да спестяваш, като слагаш обикновено газово със незнам си колко емулатори, ламбда контроли и прочие и пак да си имаш проблеми! При тази разлика от 100% в цената на газ/бензин, 1500 лв ще ги избиеш точно за годинка или 15,20 000км 1.8, 115коня, Брава с клима + газ инжекция е перфектния избор Успех и късмет!
                          1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Аз съм с Фиат Брава 1.6 16V бензин 96г. Да ти кажа като разход на гориво може би това е най добрия вариант на фиат. Това ми го каза човек който се занимава само с Фиат. Аз лично не разбирам нищо от коли,но се доверих на този приятел който има такава кола,пък и се занимава с Фиат. Данъка е малко висок,ама карахй да вари то дет са 125 кинта там са и 90 100. То това да ти е кусура. Аз мисля ,че всеки ще ти каже различно мнение за кой двигател е най икономичен и как вози и т.н. Ако все още не си си взел кола,моето мнение е да не си вземаш ФИАТ. Както се казва,вземи си Фиат да те е ЯД! Един въпрос.Имам и едно "зайче" на десния калник.Всеки съм питал незнаят какво е. ама си мисля че не е слагано за цигания там Точно кадето пише 16V,под него.Някой да помогне?

Коментар

колега аз съм с мареа 1.6 16v с газов инжекцион/1100лв/, но градско ми дава около 9 - 9.5л. За извънградско около 7.5л. при скорост около 120- 140км/ч. За пример онзи ден се прибрах от Бургас до София с 31л газ.....Дано да съм ти помогнал....
                              Marea 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X