ФИАТ обяви за създаването на нов дизелов двигател с обем 1,9 л, който би трябвало да предизвика истински фурор. Защото в зависимост от настройките той ще дава мощности от 180, 190 и даже 210 к.с. И всичко това от обем само 1,9 л!Италианските дизелови двигатели от ново поколение ще имат двоен турбонадув, благодарение на което ще постигат не само висока мощност, но и огромен въртящ момент в целия диапазон на оборотите - по думите на представителите на ФИАТ още при 1250 об/мин въртящият момент ще е 300 Нм, а максималните 400 Нм ще са налични още при 2000 об/мин.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФИАТ създаде сензационен дизелов двигател
Collapse
X
-
Ей това се нарича истински Дизел, като се сетя, че на REGATA TD от същия обем на двигателя FIAT вадеха само 80 к.с, постижения на този нов двигател ми се виждат направо невероятни.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
-
Fire 999 написа:Ей това се нарича истински Дизел, като се сетя, че на REGATA TD от същия обем на двигателя FIAT вадеха само 80 к.с, постижения на този нов двигател ми се виждат направо невероятни.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Да, обаче замисляш ли се дали експлоатационния пробег на този дизел би се доближил поне малко до този на регатата?Гаранция че ще бъде с пъти по-малък.Съвсем естествена ситуация е това, не само за този проект.Голяма мощност от малък обем = интензивно износване, кратък живот.Естествено това не е задължително да бъде негатив.Двигатели-милионници вече не са на мода.Както беше казал сърбина:"Е ово е стандарт! Е...ш и фърляш!"Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Търси се..
Коментар
-
Esper написа:Fire 999 написа:Ей това се нарича истински Дизел, като се сетя, че на REGATA TD от същия обем на двигателя FIAT вадеха само 80 к.с, постижения на този нов двигател ми се виждат направо невероятни.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
При Регата и Ритмо е онзи другия двигател 1929 куб/см. - 65-80 к.с, Дизел и Турбо-дизел. Да бе сега колите все повече приличат на "компютри на колела" с цялата тая пластмаса и електрониката накачена по тях, техниката и механиката май вече взимат второто мястоFiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Търси се..
Коментар
-
Esper написа:Fire 999 написа:Ей това се нарича истински Дизел, като се сетя, че на REGATA TD от същия обем на двигателя FIAT вадеха само 80 к.с, постижения на този нов двигател ми се виждат направо невероятни.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар