Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Придърпва при ускорение и не само

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Придърпва при ускорение и не само

Та от онзи ден на баща ми мареята като влезне в обороти да се включи турбото и колата почне току да се ускорява току придърпа и така вдига оборотите на тласъци и така на всяка скорост на 5-та със 120 и само се усети как тръгне напред после се поспре. Сменихме нафтения филтър и уж по добре но снощи пак същия номер почна да прави.И вчера в гасна 2-3 пъти оборотите умираха все 1 няма въздух или нафта няма.Със сменянето на филтъра това май изчезна но остана придърпването когато е включено турбото.Та какво да се погледне още ? диагностика ще видим де да ходим след малко,в турбото ли има проблем,въздух ли няма достатъчно и затова прави така -дайте насоки някакви А иначе преди да сменим филтъра помпичката след филтъра като се кара по бързо и се свиваше (има снимка ) днес не знам дали прави пак този номер тва нормално ли е като се кара да се свива а като я угасиш си става на нормалните размери ?
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Първо-"нафтения филтър" се нарича нафтов, или горивен филтър! Второ-след, като гумената "круша" е така свита според мен моторът има недостиг на гориво. Най-вероятно е запушена сондата в резервоара. Извадете я и почистете. Може и помпата за гориво в резервоара да не работи. Между другото не знам при вашата Мареа дали тази помпа е в резервоара, или при мотора.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ми май да там е проблема пак е била свита крушата само че вчера като са сменяли филтъра не са прочистили назад,а и 97 година е

Коментар

nasty написа:
        Ми май да там е проблема пак е била свита крушата само че вчера като са сменяли филтъра не са прочистили назад,а и 97 година е
        Сондата е nasty, и аз съм го ял това дръвче.Като я отворите ще се уплашиш.Само ,че при мен беше инжектор за обезвъздушаване и се сплескваше,докато накрая се повреди.Мисля,че да се кара така не е и дотам полезно за помпата, така,че оправете я по-бързо.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ми бащата отиде да я продухва пък ще видим,а аз си чакам застрахователите уж за 12 още ги няма.Продухахме я и се оправи поне засега голями мизерии не излезнаха или на мен ми се сториха малки.

Коментар

Working...
          X