Ето на какво мнение по въпроса "от къде да си зареждаме нафта", дават колегите от Шкода форум http://www.skodaclub-bg.org/forum/vi...r=asc&start=15
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за качеството на нафта от различните бензиностанции
Collapse
X
-
С риск леко да променя темата относно качеството на горивата, искам да обърна внимание и на тяхното количество. От мой личен опит забелязвам че много сериозно се различават показанията на колонките в бензиностанциите (включително OMV) от това което реално сипват в резервоара. Рядко ми попада по-евтина нафта,но забелязах, че разходът ми намалява с близо литър на 100 км. Незнам коя е организацията за контрол на бензиностанциите, но това вече трудно се търпи, а цената на горивото не е малка.
Коментар
-
Да, и аз съм забелязал подобно нещо.Когато зареждам от ЕКО Пунтото ми харчи с 1 л по-малко от заредено на OMV.Тъй като пълня винаги до горе, имам претенции измерването да е коректно.К’во става не знам?! doofiat, втори резервоар карам с "премиум", освен че пуши една идея по-малко, друга разлика не виждам.Но все-пак ако горивото отговаря на заявените от OMV параметри... колко пъти по-малко сяра, то това не може да се установи веднага, а след доста километри пробег.Ще видим.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Според мен е доста относително това с качеството на горивото... виж с количеството-лесно се установява, ако има груби аномалии! Честно казано аз ли нямам усет, или колата си папа добре, каквото и да и сипя-не знам, но разлика в горивата не откривам! Единствено от старият Спринт дизел веднъж, като заредих ми се стори, че колата като, че ли набира по-бързо. Откъм пушек-всички също са ми еднакви. А с новият дизел на OMV също не усетих разлика в сравненние със стандартния. Скоро ще направя теста с малко керосин в нафатата, но се чудя на 30 литра нафта, колко керосин да сложа... може би, като за начало два!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Според мен е доста относително това с качеството на горивото... виж с количеството-лесно се установява, ако има груби аномалии! Честно казано аз ли нямам усет, или колата си папа добре, каквото и да и сипя-не знам, но разлика в горивата не откривам! Единствено от старият Спринт дизел веднъж, като заредих ми се стори, че колата като, че ли набира по-бързо. Откъм пушек-всички също са ми еднакви. А с новият дизел на OMV също не усетих разлика в сравненние със стандартния. Скоро ще направя теста с малко керосин в нафатата, но се чудя на 30 литра нафта, колко керосин да сложа... може би, като за начало два!FIAT BRAVA 1.9TD-182A8.000
Коментар
-
BVLGARI написа:И аз слагам малко керосин в нафтата,и съм доволен.От лабораторията на Петрол ми казват на 10 литра нафта 1,5 литра керосин,било добре за качеството на нафтата,повишава и октановото число,общо взето,при такава пропорция било добре.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Тази тема е дъвкана стотици пъти Трябва да се примирите, че в България НЯМА качествени горива Миналата седмица ходих до Гърция и реших там да зареждам. Нафтата там е от 0.92Е - 0.98Е за литър, което е почти същото като в БГ. Заредих колата до горе и след 100км се усети следното:1. Мотора утихна много.2. С 4 човека, багаж и клима спрях да усещам разлика във вървенето.3. Отзад миришеше доста по-различно (не съм сипвал БИОДИЗЕЛ).4. Разхода падна близо 1л./100км (4.7/100) като се има предвид, че беше доста натоварена.Колата е Авенсис D4D.Направи ми впечатление, че бензиностанции в Гърция са доста мизерни - продават главно горива, стари колонки, служители без униформи и т.н. Горивото е качествено за сметка на това.Няма какво повече да коментирам. Имаме си лъскави бензиностанции с премиумни горива, а колите ни пушат, не вървят и харчат - ЧЕСТИТОhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:Направи ми впечатление, че бензиностанции в Гърция са доста мизерни - продават главно горива, стари колонки, служители без униформи и т.н. Горивото е качествено за сметка на това.Няма какво повече да коментирам. Имаме си лъскави бензиностанции с премиумни горива, а колите ни пушат, не вървят и харчат - ЧЕСТИТО
Коментар
-
Да, и в Италия е така... едни мизерни бензиностанции, повечето на самообслужване... няма абсолютно никакъв служител... пъхаш парите и вдигаш маркуча! Само на AGIP и EGR бяха що годе по-лъскави.Но пушек от дизелов автомобил не видях... карат доста дизели.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар