Възможно ли е маслото да се смеси с антифриз по вина на турбо компресора. Ако да, как се установява със сигурност това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е маслото да се смеси с антифриз...
Collapse
X
-
Rokambol написа:doofiat написа:А турбото има ли връзка с антифриза?!Има връзка с маслото, че го охлажда и смазва, но за какво е антифриз на турбото , а и как ще го смесиPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:[Значи колеги с голяма грешка сте.На предишната ми кола -Фиат Крома 2.0 Турбо , турбокомпресора си имаше и смазване с двигателно масло и охлаждане с антифриз.Точно два пъти съм свалял турбото затова спор за това няма.Обаче на сегашната ми Делта 1.9 ТДС не съм се врял достатъчно за да видя дали има охлаждане.В интерес на истината не съм чувал турбина да смеси масло с антифриз,обикновено проблема е другаде Моторите 1.6 , 2.0 8 и 2.0 16 с турбо всички имат охлаждане с антифирз.
Коментар
-
ivanko_rs написа:Rokambol написа:doofiat написа:А турбото има ли връзка с антифриза?!Има връзка с маслото, че го охлажда и смазва, но за какво е антифриз на турбото , а и как ще го смесиFIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
tinalex написа:ivanko_rs написа:Rokambol написа:doofiat написа:А турбото има ли връзка с антифриза?!Има връзка с маслото, че го охлажда и смазва, но за какво е антифриз на турбото , а и как ще го смеси
Коментар
-
doofiat написа:tinalex написа:ivanko_rs написа:Rokambol написа:doofiat написа:А турбото има ли връзка с антифриза?!Има връзка с маслото, че го охлажда и смазва, но за какво е антифриз на турбото , а и как ще го смесиPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Пичове... ivanko_rs- не знам за, каква грешка иде реч! Това, че някои автомобили имат и циркулация на антифриз през турбото не означава, че всички са такива! За моят мотор пак казвам-турбото няма нищо общо с антифриза! Изгърмя ми месец след, като купих колата така, че съм много запознат с тази машинка. Старото турбо дори го разглябях, защото ми беше любопитно. Лесно може да се разбере дали конкретно турбо има охлаждане и с антифриз. Предполагам, че връзките са същите, като маслените-просто вместо два маркуча, ще има четири!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Пичове... ivanko_rs- не знам за, каква грешка иде реч! Това, че някои автомобили имат и циркулация на антифриз през турбото не означава, че всички са такива! За моят мотор пак казвам-турбото няма нищо общо с антифриза! Изгърмя ми месец след, като купих колата така, че съм много запознат с тази машинка. Старото турбо дори го разглябях, защото ми беше любопитно. Лесно може да се разбере дали конкретно турбо има охлаждане и с антифриз. Предполагам, че връзките са същите, като маслените-просто вместо два маркуча, ще има четири!Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар