колеги забелязали ли сте да има клапанчета на маркучите на горивото.При мен има клапанче което да не позволява нафтата да се връща в резервоара при загасен двигател,но той е слаган допълнително.Мисълта ми е това нещо има ли го оригинално или е наше изобретение,защото майстори ми казаха да ги махна че тормозели помпата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
клапни на горивото на мареа тд100
Collapse
X
-
Колеги, за кои клапанчета става дума и къде се намират не става ясно.Долу на снимката се вижда гумената круша, която подкачва нафта и в нея има клапанета.По принцип за моята Брава от подписа заводски не са слагали такава гумена круша. Но след преглед по разни програми с един приятел се установи, че Мареа със същия двигател има заводски тази круша. Отидох в Александър Ауто и се оказа, че тази круша не е отделна част, а върви с цения горивопровод от резервоара до горивния филтър - около 150 лв.Такава гумена круша се слага лесно и я има с един магазин на Filtron в Красна поляна за 15 лв. Точен адрес и телефон мога да дам довечера.
Коментар
-
междувременно ми стана ясно че такива клапанчета оригинално няма.те се слагат за да компенсират лека повреда в помпата.в самата помпа има клапан който не позволява горивото да се връща назад и майсторетата слагат клапанчета за да компенсират тази повредка ,проблема е че тези клапанчета повлияват на входния дебит на помпата колко е фатално не се знае аз го изследвам този проблем сега даже монтирах прозрачни маркучи за да наблюдавам движението на горивото ---луд човек.благодаря ви за съдействието
Коментар
-
doofiat написа:Колеги, за кои клапанчета става дума и къде се намират не става ясно.Долу на снимката се вижда гумената круша, която подкачва нафта и в нея има клапанета.По принцип за моята Брава от подписа заводски не са слагали такава гумена круша. Но след преглед по разни програми с един приятел се установи, че Мареа със същия двигател има заводски тази круша. Отидох в Александър Ауто и се оказа, че тази круша не е отделна част, а върви с цения горивопровод от резервоара до горивния филтър - около 150 лв.Такава гумена круша се слага лесно и я има с един магазин на Filtron в Красна поляна за 15 лв. Точен адрес и телефон мога да дам довечера.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Tornado написа:И в карайна сметка колега оказват ли влияние тези допълнителни клапани защото и аз съм с такъв вече.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар