Колеги, вчера сутринта си отивам мирно на работа, като по едно време на единия светофар започва да излиза много странен звук от двигателя (все едно някой лагер всеки момент ще се счупи).Подавам аз газ, звука спира, пускам на свободни обороти звука пак се появява.Бре, подавам аз много газ и започва едно лудо щракане, щракане и прас!Резултат - скъсан (издран) пистов ремък.В последствие се оказа обтяжната ролка и е дошло времето да си "отива".=обтяжна и паразитна ролка СКФ + ремък Гейтс - 178лв + труд = 220лв.Ами така е като само тях не бях сменил и след 10хил км ето.Добре, че всичко се размина по леко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсан пистов ремък - оправен!
Collapse
X
-
Е добре де аз да попитам...Знам че е по лесно да се смени цялата, ама защо давате луди пари за нови обтяжни ролки.На Типото ми се беше разръмжала и затягаше леко - свалих я, избих лагера и потърсих нов, но се оказа че такъв не се продава стандартно от никоя фирма (с малко по-малък външен диаметър от някой от стандартните) - съответно се купи едно качествено лагерче на SKF със същия вътрешен диаметър и ширина, а после един стругар ми престърга самата ролка 2-3мм за да влезе новия лагер и даже ми наби новия лагер и готово. Общо 10 лв ми излезе с новия лагер и труда на стругаря. Моя труд не го слагам естествено - 2-3 часа общо...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
При мен не се беше развалила ролката като лагер, а се беше развали зеханизма за обтягане. Беше доста отпуснат, и имаше едно място където около 5 мм. въобще не работеше.За справка "оригиналните ролки" + ремък е от порядъка на 90-100лв. Ако ролките са СКФ+Гейтс умножено х2 190-200лв.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар