За тоя режим на работа на климатика при тръгване с по-вече газ съм чувал, не съм го пробвал, но още днес ще го тествам-на място и на ход. Иначе с бутона съм симулирал такъв режим (както е на едно ниво и един пръст разстояние от скоростния лост, много е удобно докато сменяш скорости) :D , но пък съм си задавал въпроса - не е ли кофти за компресора?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко оборота ви развиват 1.9ТД двигателите?
Collapse
X
-
Снощи успях да направя тест на работата на климатика на място в гаража. Пуснах го на задание 18*, режим - автомат, застанах отпред и наблюдавах малката - вътрешната шайба. Оказа се, че наистина нещата са интересни. Първо след като поработи известно време, започна сам да си изключва/включва компресора, което не бях забелязал до сега, както и вентилатора, което мисля, че всеки е забелязал поне по шума. Второто, което е по-интересно: при плавно подаване на газ компресора остава включен, но достатъчно е съвсем лекичко по-рязко подаване на газ и компресора се изключва от мотора, което твърдеше колегата. Днес ще му проследя работата без включване на режим AUTO.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Gugev написа:Снощи успях да направя тест на работата на климатика на място в гаража. Пуснах го на задание 18*, режим - автомат, застанах отпред и наблюдавах малката - вътрешната шайба. Оказа се, че наистина нещата са интересни. Първо след като поработи известно време, започна сам да си изключва/включва компресора, което не бях забелязал до сега, както и вентилатора, което мисля че всеки е забелязал поне по шума. Второто, което е по-интересно: при плавно подаване на газ компресора остава включен, но достатъчно е съвсем лекичко по-рязко подаване на газ и компресора се изключва от мотора, което твърдеше колегата. Днес ще му проследя работата без включване на режим AUTO.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Gugev написа:Снощи успях да направя тест на работата на климатика на място в гаража. Пуснах го на задание 18*, режим - автомат, застанах отпред и наблюдавах малката - вътрешната шайба. Оказа се, че наистина нещата са интересни. Първо след като поработи известно време, започна сам да си изключва/включва компресора, което не бях забелязал до сега, както и вентилатора, което мисля, че всеки е забелязал поне по шума. Второто, което е по-интересно: при плавно подаване на газ компресора остава включен, но достатъчно е съвсем лекичко по-рязко подаване на газ и компресора се изключва от мотора, което твърдеше колегата. Днес ще му проследя работата без включване на режим AUTO.
Коментар
-
Колега, какво да кажа, вече съм го казвал и то не веднъж, да речем, че съм с климатроник, както всички Мареи. "Разбирачите", както и аз обичам да ги наричам, които обслужиха клима.....ка ми го нарекоха "хибрид м/у климатик и климатроник - автоматичен климатик" и аз съм съгласен с тази класификация, защото си е точно така. В нашия случай нещата според мен са общи и мисля, че те са такива и при бензиновите автомобили и то не само на Fiat, няма логика да са различни. Казах вече - чувал съм такава теза, но не съм се замислил - не му е било времето.Днес направих на място последните наблюдения: режим - LO, положение - 4 на вентилатора. Държането на компресора беше същото, както го описах горе. Акцентирах на следното - плавно вдигах оборотите, но не мога да кажа колко, защото съм пред колата и го правя директно от помпата. При вдигнати обороти, да речем 2000/мин и да форсираш както щеш, компресора остава включен - и то това е идеята, само при ниски обороти лекото форсиране го изключва и облекчава мотора.До тук за мен всичко е така - реално е, но все още малко теоритично. За мен нататък е важно да се приспособя към тоя режим и да не чувствам потеглянето като на "ръчна спирачка", защото когато съм бил на клима..... винаги съм щадил газта и при мен е било същото като при тези, които не го знаят.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Gugev написа:Човек се учел докато е жив.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ами ако хванете да прочетете тези книжки, които сте си ги свалили, там всичко си е описано, кога и как се изключва климатика.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Gugev написа:Да Бе да, такова безгрижие ни е обхванало, че по цял ден се чудим коя книжка да прочетем. Нашите студентски години ги карахме, без автомобили и четяхме други неща, и затова сега сме във Форума, за да ни се отварят очите от такива като Теб, изпрочели големите книги рано рано.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар