Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко оборота ви развиват 1.9ТД двигателите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко оборота ви развиват 1.9ТД двигателите?

Аз имам Фиат Мареа Уикенд с мотор 1.9TD 100 и като я вкарам във високи обороти стига до 4000об. и турбо ефекта изчезва(да не кажа че повече от 4300 оборота неще да развие).При вас как е?Скоро(преди седмица) я взех и тея дни ще ходя да и сменям ремъци филтри и тн.Да не би да има запушен някой филтър?Но при положение че до 4хил.об. върви перфектно защо после умалява немога да разбера?Айде сега сте вие Помагайте!Предварително благодаря на отзовалите се
    >>JDM<<

ами толкова колегатова е дизел все пак :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
      Еми затова и аз питам де щото незнам а съм гледал само клипчета а там има разлика.Ето вижhttp://vid.data.bg/fxldf7zw?ct=sim#vid
      >>JDM<<

Коментар

нещо клипчето не мога да го видя
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

батенце... евалата. мн върви тая твойта. сам ли беше в нея? JTD 105 нали?
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

rollin написа:
            sev написа:
            Еми затова и аз питам де щото незнам а съм гледал само клипчета а там има разлика.Ето вижhttp://vid.data.bg/fxldf7zw?ct=sim#vid
            Да де ама клипчео е Браво JTD което е по- малка кола с по- мощен двигател ... да не говорим за предимствата на Common Rail пред обикновенния дизел - има изписано доста във форума по темата

Коментар

значи е нормално че влиза до 4300оборота само?
              >>JDM<<

Коментар

Ако говориш за 5-та ми се струва нормално то някъде там сработва и ограничителя - ако превъртиш много оборотомера гаси двигателя зада не го претовариш ...

Коментар

Колкото го пише в ТТ данните на автомобила приятелю! Нали не забравяш, че караш дизел все-пак! Ако не е тайна на колко години си!? Баси неприличния въпрос ти зададох!!!Извини ме....
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

И моята не вдига повече от 4300 оборота, като при ускорение между 4000 и 4300 се спъва сериозно преди да спре на 4300!
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз да си кажа - мойта съм я вкарвал до към 5300-5400 оборота (това говорим за 1-ва и 2-ра скорост, защото на 5-та при тези обороти няма да може да стигне 360 градусовия скоростомер )п.п. Само да спомена, да не стане заблуда, че говоря за JTD двигател.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Vladim написа:
                        И моята не вдига повече от 4300 оборота, като при ускорение между 4000 и 4300 се спъва сериозно преди да спре на 4300!
                        Благодаря Vladim точно това ме интересуваше кратко и ясно......ми така е докато свикна на дизел......
                        >>JDM<<

Коментар

rollin написа:
                          Благодаря Vladim точно това ме интересуваше кратко и ясно......ми така е докато свикна на дизел......
                          Свикването отнема доста време. Първо защото колата е дизелова и второ заради турбото... На мен ми отне два-три месеца докато и свикна. А я да те питам-имаш ли климатик/климатроник? При мен моторът се натоварва доста, когато работи компресора на климатроника... Осезаемо се усеща при движение в града. Случвало ми се е колата да ми гасне при тръгване.
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

...

Коментар

Sven написа:
                              И аз така докато свикна с дизела, в началото не ми харсваше и си мислех, че колата не върви . При мен климатика не оказва влияние, обаче се осеща като загрее до 90 градуса и се включат перките. Незнам дали интеркулера тогава се вкл. или работи посточнно (не се смейте) ,но смуче много яко и охлажда за някакви секунди.Между другото интеркулера за какво е, за студения въздух за турбото или?
                              За смях си е! Интеркулерът не е нищо повече от един радиатор, предназначението на когото е да охлажда въздуха постъпващ в турбото.По-студен въздух, по-голямо количество постъпващо в турбото.Това е, друго няма!
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                              X