Колеги моля за помощ. Ще купувам Мареа или Брава (вероятно 100ТД) та търся съвет относно слабите места на тези автомобили. То нали знаете всеки модел си има такива местенца и би било хубаво човек да знае къде да гледа.П.С. Ако не намеря читав дизел ще мина на бензин - 1.6 16в.Когато пишеше постта, можеше да прочетеш точно пет изречения написани на ясен български език.Моля те озаглави темата информативно.За 100 TD има писано доста в раздела "Дизели".Nino
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет
Collapse
X
-
Кoлега, имам твърде малък личен опит с итлианските дизели. От две седмици карам Марея 105 jtd. засега впечатленията ми са положителни. Като обобщя опита на колегите, излиза, че много сериозни проблеми май няма. Обърни внимание на съветите в раздела " Какво да гледаме при покупка на дизелов автомобил". Задължително отиди на диагностика преид да купиш колата. Пожелавам ти успех!Р.
-
Аз съм от Варна и честно казано оказионите са далечко от сервизите, а до там без номера - здраво могат да ме опържат полицаите.Вчера обиколих оказионите и не можах да си харесам Брава или Мареа нямаше такива които да изглеждат читави - направо съм удивен при толкова много коли.Това JTD 105к.с. коя година е и за колко го взе ако не е таина?
Коментар
-
Моята Марея беше обявена за 5800, но с пазарене я смъкнах на 5500. Година - 2000 (проверено в е-пер по VIN). Като дигнеш капака, има една алуминиево правоъгълниче, от което си записваш VIN-а и после го проверяваш дали съответства на инфото, което ти дава търговецът. Понякога се получават разлики - в годината на п-во, в мощността. И моята МАрея не може да мине за читава - има външни дефекти -- удари от градушка, а и задния капак е ударен и леко хлътнал. Левия заден калник е с олюпеня боя, десният е одран. Изобщо, за да стане хубава, са необходоми поне 1000 лв. Според Киро Алфата (известен в средите на фиатаджии и алфисти майстор) колата като двигател е добра. Защо не направиш така : харесваш си нещо на първо четене, водиш си майстор или човек, който е патил и разбира и ако той я хареса, се разбираш със собственика на оказиона/автокъщата да поемеш транзитните номера - 50лв май - и тогава я караш на диагностика. Ако се окаже не добра, я зарязваш, като трябва си убеден, че си спестил примерно 6000 - 50 лв. Ако се окаже добра, това си е разход, който така или иначе се прави. Нямаш ли някой познат с платформа, на която да я качите ?Р
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар