С кое масло колата ще работи по тихо,колта е ТД100 на 180 000км 10/40 или 15/40?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С кое масло колата ще е по безшумна ТД100?
Collapse
X
-
Съмнителна е тази теза.Има и 15W-50 полусинтетично масла на MOTUL от серията 6100...но според мен както ми описа проблема преди,не вярвам едно или друго масло да помогне.Ако беше така технологиите за обезшумяване на дизелите щяха да се пренесат в маслата, а не в системите за впръскване.Жорка, нека колата я прегледа добър дизелджия, който да прецени това увеличено чукане от дюзи ли е, от клапани ли е, от какво е.Моето Пунто съм го карал с визкозитетни класове от 10W-40 до 5W-50 /в момента/...никаква разлика в шума на двигателя.Мобила 5W-50 се води едно от най-добрите масла в света.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
а това масло 5w 50 полусинтетично ли е. Аз смятам да пробвам с минерално масло този път че много ми го гори това полусинтетичното. Сменях гумчките на клапаните и пак същата работа. Компресия си има колата остава проблема да е втурбината ама и тя си работи добре колата се изсртрелва много добре. Само дето пуши като е изрежа.Fiat Marea 1,9TD100
Коментар
-
reiban написа:а това масло 5w 50 полусинтетично ли е. Аз смятам да пробвам с минерално масло този път че много ми го гори това полусинтетичното. Сменях гумчките на клапаните и пак същата работа. Компресия си има колата остава проблема да е втурбината ама и тя си работи добре колата се изсртрелва много добре. Само дето пуши като е изрежа.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
reiban написа:Турбината как е тестват майсторите трябва ли да се сваля.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:reiban написа:Турбината как е тестват майсторите трябва ли да се сваля.Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар