като цяло спулочниви двигатели ли са? И колко им е разхода става въпрос за 105 коня
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
искам мнение за 1.9 JTD
Collapse
X
-
doofiat написа:Много е добър, но както често с колегата Nino си коментираме, какво би станало при една повреда на дюзата?Едно голямо изваждане би станало.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
doofiat написа:Много е добър, но както често с колегата Nino си коментираме, какво би станало при една повреда на дюзата?Едно голямо изваждане би станало.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Много хубави матори са тия JTD-та.Аз карам 2,4 JTD, който е напълно идентичен с 1,9, само дето има един цилиндър повече.Работи удивително тихо и спокойно, въпреки че Алфа 166 е доста голяма и тежка кола, динамиката е достатъчна, разхода е подозрително нисък.През уикенда моята печка ми даде 5,68 л/100 на отиване към Солун (засечката е на Еко Елда в Кресна), на връщане (с доста градско в Солун) - 6,35 л/100 кмХем изобщо не съм я жалил, доста бързичко карах.Най-странното е, че бордния компютър ми дава доста по-висок разход, в първия случай показваше 6,8 (а се оказа 5,68 ), във втория показваше 7 ( а се оказа 6,35)Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
do4ko написа:а като кунсумативи как е в смисъл ремъци ролки филтри и тем подобниJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Здравей колега,при мен ремъкът, ролките, масления филтър и две свещи бяха 240, за труд - още 50. Маслото си го купих аз - 44 лв за 5 литра 10/40 полусинтетика (Ерг синтрол ТД) - свтовнонеизвестно италианско масло. След 5000 км ще го сменя със "Селения". Въздушния филтър си го смених сам, докато чаках пред КАТ. Поленов филтър не съм сменял. Колата ми е Марея. Двигателят мърка, на дълъг път е икономичен, но в града май вдига разхода до към 10/100. Все пак, не съм засичал точно. Това е така, грубо. КАто ми светне резервата - наливам известно количество нафта, после карам, докато пак светне и гледам колко километра съм минал. Ясно е, че тоз метод е доста приблизителен.Обезателно закарай колата на диагностика преди дори да си дал капаро. Това е важно, за да не те е яд на тебе си, ако колата покаже дефект по-нататък. А дори и да покаже, ще си направил, каквото е трябвало и няма да се упрекваш в немарливост. Успех с покупката!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар