Ето го и въпросния авансатор при Христо от Ямбол.Със снимката не му правя реклама а само да попитам за коя помпа е защото нещо номера му не съвпада с този който е на автомобила от подписа.И ако може Христо да даде малко повече инфо относно тези авансатори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Авансатор за ТД 100 този ли е?
Collapse
X
-
Това е авансаторът за помпа "Лукас". Доколкото разбрах при помпи Бош нещата не са както при "Лукас", но не знам нищо в подробности.Между другото, след като видях каква е процедурата посвалянето на този авансатор, съм почти на 100%, че капенето от кабелчето е причинено от износване на черното, гумно пръстенче (между резбата и цедката). На старият ми авансатор гуменото пръстенче беше под нивото на метала т.е. все едно няма гумен пръстен. Преди да си купите нов и да хвърлите 200 лв. е добре да се смени пръстенчето и ако няма промяна тогава да се изпразва джоба. Успех! Честно казано, аз разлика ненамира между нови я и стари. То и от 8-9 дни не съм се качвал на колата поради кипяща работа в бокса Живот и здрава тази седмица да е готова.
-
Между другото течовете са от два "О" пръстена вътре в самия клапан. Аз също имах този проблем с теча на нафта и след мъчителна борба успях да разкапсиловам горната част на клапана. Вътре в него са гадните "О" пръстенчета. След като ги смених проблема изчезна , но за кратко.Теча започна отново. Много съм благодарен на колегата "doofiat" , че даде адреса на магазина от кадето може да се купи нов такъв клапан. И естесвено след като си купих нов клапан проблема се реши окончателно.Lancia Kappa 2.0 20V
БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!
Коментар
-
http://www.clubford.org/forum/viewto...EF%E0%ED#40486 Не само при Фиат е този проблемFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
besnija написа:Между другото течовете са от два "О" пръстена вътре в самия клапан. Аз също имах този проблем с теча на нафта и след мъчителна борба успях да разкапсиловам горната част на клапана. Вътре в него са гадните "О" пръстенчета. След като ги смених проблема изчезна , но за кратко.Теча започна отново. Много съм благодарен на колегата "doofiat" , че даде адреса на магазина от кадето може да се купи нов такъв клапан. И естесвено след като си купих нов клапан проблема се реши окончателно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар