Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето на Пунто 1.7ТД

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с паленето на Пунто 1.7ТД

Начи колеги колата си палеше трудно, мислех че е от сфештите. Снених ги. И пак същата работа пак пали едвам едвам с притресерване, и ако не и дам малко газ неще да запали изобщо.Моляви помогнете незнам какво да правя че вече писна ми.
    Bravo JTD
    *Stage 1 Cold Air Intake
    *Stage 2 Software upgrade "remap"
    *Stage 3 Boost Pressure Control Valve
    *Stage 4 TuRbo gt1756 Hibrid

Измери компресията.
    FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Не съм много запознат с този модел, но при всички дизели това понякога е свързано с неработещ или недобре работещ обогатител.. казано по народному "смукач".Не знам при твоята кола той ръчен ли е или автоматичен, но го провери.Второто за което се сещам, е също недобре работещ, разкалиброван/и/ разпръсквач/и/.Успех!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
        Не съм много запознат с този модел, но при всички дизели това понякога е свързано с неработещ или недобре работещ обогатител.. казано по народному "смукач".Не знам при твоята кола той ръчен ли е или автоматичен, но го провери.Второто за което се сещам, е също недобре работещ, разкалиброван/и/ разпръсквач/и/.Успех!
        Автоматичен е ... за съжаление Когато запалиш държи около 50-100 повече докато позагрее.За мое голямо нещастие жена ми кара колата на къси разстояния и колата работи по-дълго време с обогатител, следователно ми бие по джоба Това за разспръсквачите също е така Четох, че на всеки 100 000км се калиброват и евентуално сменят. Моята кола е на 165 000км и ги свалиха, занесоха за проверка и ... за смяна. Въпреки, че колата не пушеше, палеше от раз, вървеше нормално и т.н., никакви признаци за скапани разспръсквачи с изключение на разхода. Оказа се, че старите не задържат, пикаят нафта след като затворят. Смениха ги с нови, пак БОШ и сега мърка като котенце Пак си пали нормално и не пуши, но върви много по-добре. Сега съм я заредил и ще видя дали и разхода ще се е пооправил
        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Колега Dodo 155 ще ми кажеш ли колко пари ти излезнаха тези работи които си ги сменилза да мога да си направя сметка и да одела пари да си ги сменяа това за разтоянието аз карам и на дълго и на късо разтояние но дори колата да загрела достатачно пак след като я изгаса завърта ключа пак пали с голямо зачудване и притресерване и изкарва черен облак пушак не голям но достатачно да го видяза това питам да знам но очевидно ше хода на маистор да види компресия смукач дззи и тем подобни
          Bravo JTD
          *Stage 1 Cold Air Intake

Коментар

BODZOO написа:
            Колега Dodo 155 ще ми кажеш ли колко пари ти излезнаха тези работи които си ги сменилза да мога да си направя сметка и да одела пари да си ги сменяа това за разтоянието аз карам и на дълго и на късо разтояние но дори колата да загрела достатачно пак след като я изгаса завърта ключа пак пали с голямо зачудване и притресерване и изкарва черен облак пушак не голям но достатачно да го видяза това питам да знам но очевидно ше хода на маистор да види компресия смукач дззи и тем подобни
            Нови разспръсквачи + смяна ми излезе 200лв.Самите разспръсквачи са около 160лв. и другото е труд
            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
              BODZOO написа:
              Нови разспръсквачи + смяна ми излезе 200лв.Самите разспръсквачи са около 160лв. и другото е труд
              И на Бравата като сменях преди седмица ми взеха по 40 лв. на разпръсквач. Обачееееее каква разлика имаше във вървенето :D Колега, щом не пали или пали трудно си измери компресийката и предполагам, че ще ти се наложи да напасваш клапани, за да ти се повиши компресията.Шлайф на глава+регулиране на клапани е 150 лв.

Коментар

Еми колеги мерси много за оказаното съдеиствие и отделеното време с моя проблемв понеделник ше влиза в бокса и после ще кажа каква е разликатамерси още веднуж
                Bravo JTD
                *Stage 1 Cold Air Intake

Коментар

Working...
                X