Здравеите!Преди извесно време усетих слабо придърпване при ускорение на около 2200 оборта- все едно има недостиг на гориво .Смених всички консумативи, но сега се усеща още повече. Иначе динамиката е добра. Някой имал ли е подобен проблем ? Каква може да е причината? Приятел ме посъветва да махна катализатора, че може да се е запушил, но знам ли?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo TD100-придърпване при ускорение
Collapse
X
-
Мисля,че всеки поне трети от нас със този мотор го има това придръпване.И при мен го има,но много рядко.Дори при рязко ускоряване оборотите се задържат на 1500 и падат бавно не мога да си го обясня от какво се получава.Прилича на въздух в системата,но пък за сметка на това си пали винаги от раз без значение дали е топло или студено.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Мисля,че всеки поне трети от нас със този мотор го има това придръпване.И при мен го има,но много рядко.Дори при рязко ускоряване оборотите се задържат на 1500 и падат бавно не мога да си го обясня от какво се получава.Прилича на въздух в системата,но пък за сметка на това си пали винаги от раз без значение дали е топло или студено.
Коментар
-
hit-ko написа:Tornado написа:Мисля,че всеки поне трети от нас със този мотор го има това придръпване.И при мен го има,но много рядко.Дори при рязко ускоряване оборотите се задържат на 1500 и падат бавно не мога да си го обясня от какво се получава.Прилича на въздух в системата,но пък за сметка на това си пали винаги от раз без значение дали е топло или студено.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Дебитомера при този мотор не играе никаква роля за работата на помпата и мотора, т.к. тя е механична, а не електронна, както е при 2.4ТД. Там ако изгори дебитомер мнооооого боли. При мен го има същото придърпване. Чистил съм сонда и дебитомер преди да разбера, че съм си изгубил времето.Компресията ми е 33,33,32,33 помпата дава добро налягане. При мен обаче със сигурност взима въздух. Много ме съмнява и авансатора на помпата, който за жалост е доста скъп. В петък ще сменям масло и ще ми сложат един за проба. Ще пиша дали е от него.FIAT MAREA 1.9 TD 100 HLX
Коментар
-
Компресията е мерена преди 10000км в "Дизел сервиз" Варна. Колата стоя през нощта в сервиза. Момчето, което я мери ми е приятел. Мога да покажа и копия от показанията. Колата е на 179000 км без ремонт по мотора. Надявам се скоро да не ми се налага да правя такъв. Имам и сервизна книжка за нея. Карана е само със SELENIA Turbo Diesel. Надявам се наистина да е така.FIAT MAREA 1.9 TD 100 HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар