Въпроса ми за износването на помпата е защото съм чувал че дизелите с помпа тип: помпа дюза и common rail , тези които имали електроника не са подходящи да вървят с биодизел , или по просто коли след 2000 година.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БИОДИЗЕЛ
Collapse
X
-
Значи за коман риал - се гледа в книжката на съответния модел на колата ... ! примерно пежо 607 може да се кара на 100 % ПРИМЕР :Автомобилен клас. (категория) Модели, които могат да работят със биодизел.107 До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови модификации.206 До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. До 50% при 2.0HDi.206+ До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови модификации.207 До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.306 100% при дизелите,които не са HDi . До 50% при 2.0HDi.307 До 100% при 2.0HDi DW10 HDi diesel l4 90к.с. До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел.<->Валидно за всички останали HDi двигатели.308 До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.406 100% при 1.9D. До 50% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички HDi двигатели.407 До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.607 До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.807 До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.Partner I (1996-2003) 100% при 1.9D. До 50% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел.<-> Валидно за всички HDi двигатели.Partner II (2003-200 100% при 1.9D. До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел.<-> Валидно за всички HDi двигатели.Partner III (2008-днес) До 50% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.Expert I (1994-2004) 100% при 1.9D. До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел.<->Валидно за всички HDi двигатели.Expert I facelift. 100% при 1.9D. До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел.<->Валидно за всички HDi двигатели.Expert II (2008-днес) До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички HDi двигатели.Boxer I (1996-1999) 100% ползване на биодизел разрешено. Валидно за всички дизелови модификации.Boxer II (1999-2003) 100% при 2.5D 2.5TDI 2.8D 2.8TD. До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел.<-> Валидно за всички HDi двигатели.Boxer II facelift. (2003-2006) До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.Boxer III (2006-днес) До 30% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.4007 До 50% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.3008 До 50% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.5008 До 50% от цялото налично гориво,може да бъде биодизел. Валидно за всички дизелови двигатели.106,205,305,309,405,505 и всички дизелови и турбо дизелови модификации преди споменатите. Могат да работят с до 100%,но се налага смяна на горивопроводите със силиконови такива. Това се налага,поради факта,че химичната част от биодизела (при преработката на олиото в биодизел се ползва химичен процес) разяжда гумата. Без смяна на горивопроводите- д0 50% биодизел. СМЯНТАТА НА ГОРИВОПРОВОДИТЕ ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ ДИЗЕЛОВИ АВТОМОБИЛИ ПРОИЗВЕДЕНИ ПРЕДИ 1995-2000 година.Italiano
Коментар
-
nelegalniq написа:Въпроса ми за износването на помпата е защото съм чувал че дизелите с помпа тип: помпа дюза и common rail , тези които имали електроника не са подходящи да вървят с биодизел , или по просто коли след 2000 година.LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Phil написа:И все пак ние на сме обедени , че ше го докараме по добро от скапаната бг нафта - така че трябва всякакви коли да си варвят много добре с биодизелааааааа.... успехLANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
maxuel82 написа:Айде цената на нафтата пак тръгна драстично нагоре !!! Някой щеше да ка :D зва как да правим биодизел от водорастли! Давайте да мислим нещо та ако ще не от водорастли ами и от папури даже че с 2.20нафта не се издържа!!!Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Колеги, да съживим тази интересната тема.Имам следното питане: дали някой от вас се е натъквал на нещо като карта на бензиностанциите в България, където се сипва биодизел, да речем B30, B50, B100 ...Аз примерно не съм чувал да се предлага в моя регион (Пазарджишка област) биодизел по бензиностанциите... но може би има някъде, знам ли?Изобщо, информацията като чели е трудно достъпна у нас, става от "уста на уста" и май няма никъде официална информация за това кой, къде и в какво съотношение предлага биогорива...Между другото, от 1-ви май тази година всичкия дизел който се предлага по бензиностанциите би трябвало да е с 2% биокомпонента, а другата година ще достигне 4%. Но и това става трудно засега: http://biofuels.bg/bg/miroslav111117/Brava 1.2, 16V, 2000
Ex: Golf 2, 1.3
Коментар
-
Ето един фиат от типа FFV - който може да ползва не два ами четири вида гориво: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Br...ienaВърви на:бензин, смес етанол 25%,чист спирт 100%,и на метан:
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар