Тя водата беше няколко капки и спирт сипах толкова. А и цялата течност е 1л и мисля да я сипя на цял резервоар и си мисля, че няма да имам проблеми
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БИОДИЗЕЛ
Collapse
X
-
Аз имам един въпрос, че гледах едни клипчета от щатите за гаражна направа на биодизел. Там за 90л. слагат 450гр. КОН, а тука колегата е дал за 10л. 6.5гр. Как се изчислява с таблица.http://www.youtube.com/watch?v=g5ZRK...eature=related
Коментар
-
На клипчето човека използва медода за "титриране"за да определи точното количество на NaOH или КОН (натриева основа или калиева основа) затова използва различно количество!аз никога не съм използвал "титриране" и се получава?Освен това аз използвам винаги една и съща мазнина взета от едно и също място използвам ето такъв калкулатор http://www.kitchen-biodiesel.com/Bio...calculator.asp и става! По принцип обаче е редно да се използва титрирането за да се определи много точно необходимото количесто калиева или натриева основа за пълното протичане на реакцията ! АЙДЕ АКО НЯКОЙ ВЕЧЕ СИ ПРАВИ БИОГОРИВО НЕКА ДА СПОДЕЛИ :D НЕ СИ ПРАВЕТЕ ОПИТ ДА СЛАГАТЕ 100% БИОДИЗЕЛ НА ПО-НОВИТЕ КОЛИ ИЛИ НА ТЕЗИ С ПОМПА-ДЮЗА ИЛИ "common rail" че ще имате проблем аз карам фиат браво с наи-обикновената помпа БОШ с жило !!! насочил съм се да си взема мерцедес 124 защото са с редова помпа и е много по-здрава и да си горя спокойно биодизела :DLANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
А хубаво е че си дал този калкулатор, ама аз почвам пак с въпросите? Защо има две таблици wash и др. Каква е разликата с Washing метод и нужно ли е да се прави промиване с вода? И ако е нужно кога се прави промиването с вода? http://www.make-biodiesel.org/waterwashing/
Коментар
-
Така след като се отдели глицерина и се отточи чистия биодизел се премества в друг съд и се пристъпва към "измиване" като към готовия биодизел се добавя вода и много леко се разбърква !после водата тъй като е по-тежка се утаява на дъното на съда и се отточва !Ако водата е сапунена т.е. млечнобяла процедурата се повтаря и така докато водата която се отделя не стане бистра(около 2-3 измивания)!Миенето се използа тъй като в биодизела след реакциата остават доста голямо количество" сапуни" т.е. от калиевата или от натриевата основа която е използвана за реакцията Известно е че KOH и NaOH се разтварят добре с вода така като се смесва биодизела с вода се разтварят остатъците от основите! Може и да не се използва "миенето" но трябва да се използва "титриране" за да се определи с голяма точност количеството от основата необходима за пълното протичане на реакцията ! или когато се използва чисто олио МОЖЕ И ИЗОБЩО ДА НЕ ГО "МИЕШ" НО РИСКУВАШ АКО СИ ИЗПОЛЗВАЛ ПО-ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ОСНОВА ДА ТИ РАЗЯДЕ МАРКУЧИТЕ И ДА ТИ ПРОТЕЧЕ ПОМПАТА ТЪЙ КАТО ЩЕ ИМА МНОГО ИЗЛИШНИ САПУНИ В БИОДИЗЕЛА! Възможно е ако имаш прекалено много излишни сапуни когато сложиш водата да се получи емулсия(нещо като супа с олио отгоре) тогава водата няма да се раздели от биодизела! но няма да бързаш да го хвърляш има начин да се оправи УСПЕХ и ако има нещо питай ще отговатям доколкото знам !!!LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Колеги, вече от половин година съм само на биодизел. В началото го смесвах 2/1 био към нормален дизел, но през лятото подкарах на чист. Поне за сега Темпрата се държи много добре, не ми създава никакви проблеми, освен че който кара след мен може да се задави от обилно слюноотделяне (един комшия каза че миризмата на пържени картофки била доста силна). Човека от когото вземам биодизела кара вече 3-та година едно Пежо Партнер по този начин и също нялал проблеми. Каза че зимата само го меши 50/50 за да палел по лесно. Като дойде зимата пак ще пиша да ви кажа какво е положениието.TEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ
Коментар
-
какъв е смисъла да купувате използвано олио и от него да правите биодизел? един приятел купува директно олио, прецежда го и налива в резервоара.Кара като пич,а в момента дизела нали е 2 лв и един др познат директно купува олио олимп на 1.50 и сипва в голфа.Аз лично не бих слагал олио или био дизел.. Защото парите които ще спестя от гориво ще ги дам в двоен размер за дюзи..
Коментар
-
d1msk1 написа:какъв е смисъла да купувате използвано олио и от него да правите биодизел? един приятел купува директно олио, прецежда го и налива в резервоара.Кара като пич,а в момента дизела нали е 2 лв и един др познат директно купува олио олимп на 1.50 и сипва в голфа.Аз лично не бих слагал олио или био дизел.. Защото парите които ще спестя от гориво ще ги дам в двоен размер за дюзи..
Коментар
-
Здравейте, аз тепърва започвам да карам на биодизел , който си правя сам, точно затова си купих и бравото 2000 левчета само 99 година .... Много съм се зарибил и сега на село освен охлюви завъждаме и водорасли от които на на 100 кг - ти излизат 50 литра чисто олио ( а отпадъка отива за храна на животни или ако нямаш такива - се пресова за екобрикети ) само добавяш метанолче ... - и хоп биодизел за сега бравото се даржи много добре и къса поста по магистралите - та дори и градско - без проблем - ще пиша по - натам кво се случва... До скороP.S. Много съм Ви благодарен има много полезно инфо във форума - супер сте всички ! ! !Italiano
Коментар
-
Здравейте, за водораслите ще пиша следващата година живот и здраве А за двигатела и помпата - е точно обратното - намалява се износването на двигатела - няма нагар по клапани и т.н.Разбира се това важи ако си направил добре биодизела - ако е гъст - може да прецака помпата ако е лукас.....А нафтата ( родната ) (бъркоч на нефтохим) - е пулен боклук - единствента нафта е на ОМВ - алпин дизел ! ! !ТОчно поради калпавата нафта имат проблеми родните дизели с дюзи и прочие ....А и още нещо - относно моята нафта - няма сажди в аспуха - колата не пуши грам ! ! ! Намалява тракането 50 % и не оделя сяра - тоест не замарсява... Май станаха много плюсовете Весела Коледа на всичкиItaliano
Коментар
-
Re:
Phil написа:Здравейте, за водораслите ще пиша следващата година живот и здраве Разбира се това важи ако си направил добре биодизела - ако е гъст - може да прецака помпата ако е лукас.....LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар