Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БИОДИЗЕЛ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

След като сте премерили количеството олио е добре да си направите метаоксида-сместа от NaOH и метанола за да има време да се разтворят Тук вече е тънкостта колко да се използва от NaOH или KOH има метод дето се казва "титриране"с който много точно се определя количеството на основите ама той е за по- напреднали :D Аз използвам 6.5 грама KOH за 1 л.олио т.е. 10л= 65грама от КОН :D метанола е 20%от количеството на олиото 10л олио=2л метанол В СТЪКЛЕН СЪД СЕ СЛАГА КОХ И СЛЕД ТОВА СЕ ПРИБАВЯ МЕТАНОЛА ПРИ РЕАКЦИЯТА СЕ РАЗВИВА ТЕМПЕРАТУРА И СЕ ОТДЕЛЯТ МНОГО ОТРОВНИ ГАЗОВЕ така че го правете по възможност на открито не в мазето че е МНОГО ОПАСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДОРИ ДА НЕ ГО ВДИШВАШ МЕТАНОЛА СЕ ПРОСМУКВА ПРЕЗ КОЖАТА И МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ОТРАВЯНЕ И ................ ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙТЕ
    Прикачени файлове
    LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

След това оставяте да си ври и разтваря и продилжавате нататък Слагате премереното олио в съда в който ще правите реакцията И ПОЧВАТЕ ДА ЗАГРЯВАТЕ ОЛИОТО ДО 55-57 ГРАДУСА КАТО ПОСТОЯННО СЛЕДИТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА и бъркате да се загрява равномерно :D След като достигне 55 -57 градуса се ИЗКЛЮЧВА ПОДГРЯВАНЕТО И СЕ ПРИБАВЯ МЕТАОКСИДА като не се спира да се бърка
      Прикачени файлове

Коментар

След това се прибавя метаоксида След като се прибави метаоксида продължава да се бърка и се следи температурата Когато спадне към 50градуса отново се включва подгряването и като стисне 55 се изключва Бърка се около 25-40минути докато олиото стане почти прозрачно да не е като боза :D
        Прикачени файлове

Коментар

След това се оставя да преседи около 6 часа след което се отточва глицерина който е отпадъчен продукт на реакцията НА СНИМКАТА СЕ ВИЖДА КАК СЕ Е ОТДЕЛИЛ ГЛИЦЕРИНА сложол съм го в бурканче да се види по ясно След това глицерина се отточва и биодизела се премества в друг съд дам престоява най-малко 72 часа а зимата е добре да се изчака и 1 седмица СЛЕДВА ПРОЦЕСА МИЕНЕ ама за него по натам като преседи биодизела :D :D :D
          Прикачени файлове

Коментар

Супер! От утре започвам на паркинга пред блока Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
            www.CarProfi-BG.com
            Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
            Зареждане и ремонт на автоклиматици.
            Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Коментар

Добавям към изброените рискове:-риска от т.н. "уграняване" на течноста до твърдо вещество на ситни мазни гранули - каша;Бях чел за едни тестове на мерцедес С-200 и там швабите се придвижваха по най-високите като надморска височина пътища из индия и някъде в хималаите близо до връх еверест. Тестовете обаче бяха правени с 5% биодизел в горивот и от мерцедес за по-високи концентрации не давали гаранция, защото този проблем можел да предизвика запушвания най-вече по филтрите.За това не си правете големи експерименти поне докато не дойдат летните жеги.Надявам се в по-нататък да мога да Ви публиувам подобна тема за алтернативно гориво при бензиновите двигатели.
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

да колегата е прав змата не става да се кара ама лятото няма никакъв проблем :D Аиде чакам и рецепта за бензин БРАВО

Коментар

Човек, от къде се сдобиваш с метанол? Аз опитах да го заместя с домашна ракия но поради наличието на вода в нея (все пак тя е само между 40 и 50% спирт и то етилов, а не метилов ...) - та заради водичката вместо биодизел май получих наливно веро, защото горния ми слой 3 часа след реакцията изглежда доста сапунисан (и едва ли ще се избистри като на твоята снимка?)... и между другото аз използвах NaOH за катализатор ... та пиши ми от къде да търся сравнително евтин 99% метилов алкохол... хрумва ми от аптеката - спирт - но ми се струва, че там ще е скъпо и ще са максимум 500 мл разфасовките.
                    Прикачени файлове

Коментар

Отвори гугъл и потърси точно за: метилов алкохол CH3ОHПървият резултат който се появява е една българска фирма внасяща химикали. От там си купувам Fe3Cl Погледнах цената на чист CH3ОH и беше 5лв за литър. Сега незнам дали ти трябва чист метилов алкохол и дали цената в този случай не е висока. Преди 1-2 години мисля, че бях чел някъде за цена на метиловият алкохол от порядък на 80-90ст..
                      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Колеги Jtd може ли да се кара с биодизел

Коментар

chaveto написа:
                          Колеги Jtd може ли да се кара с биодизел
                          И аз искам да разбера става ли за JTD или не е желателно да си играеме!
                          Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                          Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                          Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                          Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Аз все още не мога да намеря в София къде мога да заредя биодизел Гледам по всички бензиностанции където минавам покрай тях но никъде не видях.

Коментар

chaveto написа:
                              Аз все още не мога да намеря в София къде мога да заредя биодизел Гледам по всички бензиностанции където минавам покрай тях но никъде не видях.
                              Зад билата на бул.България има един Лукоил на него има Биодизел ако не ме лъже паметта!И на доста други места съм виждал из София ама в момента не се сещам!
                              Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                              Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                              Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                              Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Намерих 100% денатуриран прозрачен, не е като синия спирт за горене - ами в пластмасови бутилки като на разредителите - имат го в Мусю НиГоЯж - но е 4,99 лв литъра. Много скъп се оказа този метанол - то неговата цена почти обезсмисля правенето на био-дизел - особено и ако за изкупуване на старо олио е дадена някоя стотинка, а то и тока не е без пари.

Коментар

Working...
                                X