Биодизел част Ihttp://www.auto-motor-und-sport.bg/?act=content&rec=125Биодизел част IIhttp://www.auto-motor-und-sport.bg/?act=content&rec=126
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БИОДИЗЕЛ
Collapse
X
-
temelkov написа:Тук където съм има доста българи. И тия от тях дето имат дизели са пробвали отдавна ’’биодизел’’ - обикновео готварско олио купено от АСДА. Викат че им вървели. Мешат ги 50/50. ама после някои от тях се чудеха дали да оправят дюзи или да продават колите.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
temelkov написа:Тук където съм има доста българи. И тия от тях дето имат дизели са пробвали отдавна ’’биодизел’’ - обикновео готварско олио купено от АСДА. Викат че им вървели. Мешат ги 50/50. ама после някои от тях се чудеха дали да оправят дюзи или да продават колите.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Nino написа:doofiat написа:А на ситните цедки на авансатора как се отразява биодизела? Няма ли да ги позапуши?
Коментар
-
Rayo написа:Изобщо -- внимателно с олиото. Ако имате ГНП Бош -- може до 50/50 при топло време -- лятоска и до 30% (30/70) зимъска. А за тези, които имат щастието да са с Лукас -- лятото до 30%, зимата -- 10%. А истината е тук : www.elsbett.deSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Aз на Дукатото сипах биодизел от рафинерия и никакви проблеми.- лампата ми светеше и долях към 25л биодизел- не пуши, не грее, върви на пушка.На Ланчата от както смених горивния филтър не съм и сипвал, иначе със стария филтър придръпваше, накарая придърпваше и на нафта и смених филтъра.Един Мерцедес карах- него на 100% биодизел и никакви грижи, ама той е с редова ГНП и не е капризен на горива.Fiat Ducato 2.5D
Lancia Kappa 2.4TDS
Коментар
-
Ако не ме лъже паметта след 1994 г. са задължават производителите на горивна апаратура да ползват за уплътнения по модерни материали които да издържат на агресията на някои по-горе изброени възможни заместители на нафтата.Виждал съм доста разложени такива па макар и от автомобили доста над посочената година от мен,така че аз лично съм за алтернативни горива ,но това води и до определени рискове ,в крайна сметка всеки сам решава.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар