Аз имам следният въпросМоже ли от фритюрно (палмово) масло да се прави гориво и ако може КАК става?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БИОДИЗЕЛ
Collapse
X
-
ok Ще се опитам да те насоча,но изкам да ти кажа че не е никак лесно и доста трудоемко.1 мазнината се загрява до 60 С не повече.2 смесвасе метанол и NAON(използвасе на люспи )може и без NAOH но тогава получения е биодизел за топло време :D .3 Смесваме вече топлата мазнина с метанола и се бърка около 30 мин .4 вече еднородната смес се филтрира с филтър 1 микрон,и се оставя да се утаи след около 24 часа се точи долната част от сместа(глицерин),а остатъка е така наречения биодизел ,това е начина който сме позвали има и по сложен с миене , това е а пропорциите кото сам ползвал са 15 % метанол спрямо количеството мазнина и 3-4 гр NAOH на лт. мазнина това е :D :D :D ,но според мен не си заслужава в малки количествакойто разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
djo8 написа:ok Ще се опитам да те насоча,но изкам да ти кажа че не е никак лесно и доста трудоемко.1 мазнината се загрява до 60 С не повече.2 смесвасе метанол и NAON(използвасе на люспи )може и без NAOH но тогава получения е биодизел за топло време :D .3 Смесваме вече топлата мазнина с метанола и се бърка около 30 мин .4 вече еднородната смес се филтрира с филтър 1 микрон,и се оставя да се утаи след около 24 часа се точи долната част от сместа(глицерин),а остатъка е така наречения биодизел ,това е начина който сме позвали има и по сложен с миене , това е а пропорциите кото сам ползвал са 15 % метанол спрямо количеството мазнина и 3-4 гр NAOH на лт. мазнина това е :D :D :D ,но според мен не си заслужава в малки количества
Коментар
-
[quote="vanko57"]djo8 написа:ok Ще се опитам да те насоча,но изкам да ти кажа че не е никак лесно и доста трудоемко.1 мазнината се загрява до 60 С не повече.2 смесвасе метанол и NAON(използвасе на люспи )може и без NAOH но тогава получения е биодизел за топло време :D .3 Смесваме вече топлата мазнина с метанола и се бърка около 30 мин .4 вече еднородната смес се филтрира с филтър 1 микрон,и се оставя да се утаи след около 24 часа се точи долната част от сместа(глицерин),а остатъка е така наречения биодизел ,това е начина който сме позвали има и по сложен с миене , това е а пропорциите кото сам ползвал са 15 % метанол спрямо количеството мазнина и 3-4 гр NAOH на лт. мазнина това е :D :D :D ,но според мен не си заслужава в малки количествакойто разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
да ви призная честно...налях си три пъти от био дизела...е не много ..по около 30 - 40 литра. всеки път ...и ХИЧ АМА ХИЧ НЕ СЪМ ДОВОЛЕН промени се гласа на дизела, започна да ми работи не равномерно и стана по- шумен...втория и третия път като сложих разредих и с нормална нафта ( за сега слагам от ШЕЛ...харесва ми) и малко по- добре...но само вио..твърдо НЕа от там дето си налях ( небеше бензионостанция) е частник , който произвежда този биодизел на около 29 км. от Бургас е и неговите коли само с това карат ( има фиат и 2 рена микробуси), но аз вече не ....сложих си от нормалната нафта и нещата се поупокоиха ....това е моето мнение..не е миродавно разбира се"НИКОГА НЕ ОТРИЧАЙ ЛЕГЕНДИТЕ , КОЙТО СЕ НОСЯТ ЗА ТЕБ"
ПАОЛО КУЕЛЬО
Коментар
-
p_dzatara написа:да ви призная честно...налях си три пъти от био дизела...е не много ..по около 30 - 40 литра. всеки път ...и ХИЧ АМА ХИЧ НЕ СЪМ ДОВОЛЕН промени се гласа на дизела, започна да ми работи не равномерно и стана по- шумен...втория и третия път като сложих разредих и с нормална нафта ( за сега слагам от ШЕЛ...харесва ми) и малко по- добре...но само вио..твърдо НЕа от там дето си налях ( небеше бензионостанция) е частник , който произвежда този биодизел на около 29 км. от Бургас е и неговите коли само с това карат ( има фиат и 2 рена микробуси), но аз вече не ....сложих си от нормалната нафта и нещата се поупокоиха ....това е моето мнение..не е миродавно разбира секойто разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
djo8 написа:p_dzatara написа:да ви призная честно...налях си три пъти от био дизела...е не много ..по около 30 - 40 литра. всеки път ...и ХИЧ АМА ХИЧ НЕ СЪМ ДОВОЛЕН промени се гласа на дизела, започна да ми работи не равномерно и стана по- шумен...втория и третия път като сложих разредих и с нормална нафта ( за сега слагам от ШЕЛ...харесва ми) и малко по- добре...но само вио..твърдо НЕа от там дето си налях ( небеше бензионостанция) е частник , който произвежда този биодизел на около 29 км. от Бургас е и неговите коли само с това карат ( има фиат и 2 рена микробуси), но аз вече не ....сложих си от нормалната нафта и нещата се поупокоиха ....това е моето мнение..не е миродавно разбира се
Коментар
-
@maxuel82: Колега, обясни как миеш биодизела (отделянето на сапуна).Предполагам, че ако не се измие биодизела и се налее в резервоара и ако има малко вода, всичко в резервоара, ще стане на боза. Мериш ли алкалността след като произведеш биодизела. Може да опишеш титирането.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Тук може би е мястото да попитам: на Типо/Темпра/Дедра/Делта и т.н. коли с 1.9TD двигател 90к.с., каква е помпата, маркучите, и става ли да се кара такава кола с нещо различно от нафта? Счупих си уанчата, и мисля да взимам дизел, точно заради алтернативите в горивата. Та този двг. претенциозен ли е? Доколкото знам е доста стар като разработка. Другата оферта ми е голф2 (с извинение) 1.6тди, който може да работи с всичко каквото му сипеш без нищо да се преправя. Ама.. искам все пак кола, не голф."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар