Така си и мислех самия инструмент се казва торкс.Ако оразмериш обаче главата на болта ще бъде още по добре.
Колегата явно си е решил проблема и ни му се е занимавало Обаче аз сега се боря със свалянето и стигайки до болтовете закъсах. Направих отливка на профила на главата на болта но не немирих каталог за да ги проверя. Малкият диаметър е 11 мм а големият 14 мм. Някой ако може да помогне ще съм благодарен. Писах и отделна тема ,но нищо
Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Няма такъв торкс. На торкс 60 размерът между 2 противоположни вдлъбнатини е около 9.5 мм, а между два противоположни върха е 14 мм. На торкс 70 съответните разстояния са 11 / 16.5.Ти даваш едното разстояние от единия размер и едното от другия. Това е в случай, че съм разбрал правилно какво мериш.Ред.: Всъщност разстоянията не трябва да са плътни, така че вероятно номер 60 ще ти върши работа. Ето ТУК, в тази статия на английски език, има подробно описание на размерите.Ред. 2: Защо не си купиш един комплект торксове и няма нужда да гадаеш, а пробваш докато уцелиш. Има комплекти по 20-30-40 лева.
И аз търсих такова преди 3 седмици и колегите ме ориентираха Ключето се води Ribe M14.Разликата с торкса е, че това е с квадратни ъгли, а торкса със заострени.https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=...%D0%BD%D0%B0И аз трябва да поръчам такова, че още не съм разглобил главата на Бравото
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
И аз търсих такова преди 3 седмици и колегите ме ориентираха Ключето се води Ribe M14.Разликата с торкса е, че това е с квадратни ъгли, а торкса със заострени.https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=...%D0%BD%D0%B0И аз трябва да поръчам такова, че още не съм разглобил главата на Бравото
Мерси много колега , точно така се води този вид. Добре , че не подходих както си мислех да си купя комплект торксове , нищо нямаше да свърша.
Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
И аз се бях загледал в един комплект за 30 лв., понеже никъде не намирах Торкс 60, ама добре, че ме светнаха Главите и на двете Пунтота, които разглабях, ги свалих с Торкс 55 и за това и тук подходих така, обаче размера е различен и 55 е малък.Абе май може и с Торкс 60 да стане развиването, ама ще е малко на ръба, ако намеря от някъде в Събота ще пробвам...
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
В Зимбер има вложки от всякакъв вид и размер, по един брой, не комплект. В Ташев също. Мисля, че и в Бриколаж съм виждал. В магазините за авточасти също често се продават и вложки от по-често срещаните видове и размери.
И аз се бях загледал в един комплект за 30 лв., понеже никъде не намирах Торкс 60, ама добре, че ме светнаха Главите и на двете Пунтота, които разглабях, ги свалих с Торкс 55 и за това и тук подходих така, обаче размера е различен и 55 е малък.Абе май може и с Торкс 60 да стане развиването, ама ще е малко на ръба, ако намеря от някъде в Събота ще пробвам...
Явно не четете добре, не е торкс а рибе. Става и с торкс да се развие, но е много вероятно да замине главата на болта.
Днес си купих вложката Ribe М14 , за 11 лв , 110 мм , смонтирана си е на камък 1,2 , от една невероятна железария , по-скоро магазин за инструменти в Требич.Но пак казвам това е за Мареа 1,9 ТД 100 , съжалявам че ползвах на колегата темата , незнам дали за Пунтото са същите , но все пак.
Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Прецакал съм се И аз ги видях в сайтовете че са по евтини , но не ми се рискуваше да го поръчвам , предпочитам да го пипна с ръка преди да го купя. А и не съжалявам , защото видях толкова много инструменти които вече искам да си ги купя
Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Прецакал съм се И аз ги видях в сайтовете че са по евтини , но не ми се рискуваше да го поръчвам , предпочитам да го пипна с ръка преди да го купя. А и не съжалявам , защото видях толкова много инструменти които вече искам да си ги купя
Това в с. Требич не е железария а специализиран магазин за инструменти. Каквото ти трябва там го има и цените са доста добри.http....***Модерирано***Ако някой сметне, че е реклама да го махне.Реклама е!Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар