Колеги, днес докато чакахме едни приятели с Пунтото и реших да отворя капака след 2 седмично каране да го видя как е.Учудващо добре - няма от никъде теч, но едно нещо не разбрах.Подгряващите свещи и 4-те са на една обща шина - твърда. Съответно до нея трябва да идва кабел, който да и подава напрежение, за да захрани свещите. Поне 5 пинути гледах за кабел закачен върху шината, но не намерих такъв. За да захрани и 4-те свещи, съответно кабела трябва да си е дебел и трябва да се види , да ама не.Къде трябва да стои закачен кабела върху шината, за да го загледам по-подробно.Не бръкнах с ръка да опипам цялата шина, защото тъкмо излизах и не исках да се цапам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подгряване на Пунто ТД - как?
Collapse
X
-
По радиовълни става! Нали не ми се сърдиш за оффтопика, но това което казваш е невъзможно, просто не си довидял.В момента не работи download секцията за да си свалиш "мануала" за ТИПО/ТЕМПРА, там бяха дадени и дизеловите двигатели, които хората споменават, че конструктивно са аналогични... става дума за 1.9 и 1.7.Та от въпросното четиво е видно.Сега да си чертаем картинки за "последователното и паралено свързване на консуматори" не върви, все - пак материята се учи в седми клас на общообразователните училища! Оценявам загрижеността ти, но ако ми дадеш знак темата ще я изтрия като крайно... не знам, ти сложи думата, мен ме е срам.Но да стои в раздела още повече ме срам!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
Nino написа:По радиовълни става! Нали не ми се сърдиш за оффтопика, но това което казваш е невъзможно, просто не си довидял.В момента не работи download секцията за да си свалиш "мануала" за ТИПО/ТЕМПРА, там бяха дадени и дизеловите двигатели, които хората споменават, че конструктивно са аналогични... става дума за 1.9 и 1.7.Та от въпросното четиво е видно.Сега да си чертаем картинки за "последователното и паралено свързване на консуматори" не върви, все - пак материята се учи в седми клас на общообразователните училища!
Коментар
-
siniq-bega4 написа:Nino написа:По радиовълни става! Нали не ми се сърдиш за оффтопика, но това което казваш е невъзможно, просто не си довидял.В момента не работи download секцията за да си свалиш "мануала" за ТИПО/ТЕМПРА, там бяха дадени и дизеловите двигатели, които хората споменават, че конструктивно са аналогични... става дума за 1.9 и 1.7.Та от въпросното четиво е видно.Сега да си чертаем картинки за "последователното и паралено свързване на консуматори" не върви, все - пак материята се учи в седми клас на общообразователните училища!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Да, прав си, друг "ОТКРОВЕНО" би казал, "АМИ ДА БЕШЕ БРЪКНАЛ"!!!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Кабела, който захранва рейката на подгревните свещи е закачаен в началото (отдясно).Не би трябвало да го виждаш, ако не си свалил пластмасата отгоре Не се притеснявай, няма да запали лесно ако няма подгрев. на свещитеhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Yavor написа:Nino написа:Да, прав си, друг "ОТКРОВЕНО" би казал, "АМИ ДА БЕШЕ БРЪКНАЛ"!!!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Dodo 155 написа:Кабела, който захранва рейката на подгревните свещи е закачаен в началото (отдясно).Не би трябвало да го виждаш, ако не си свалил пластмасата отгоре Не се притеснявай, няма да запали лесно ако няма подгрев. на свещитеA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ето като индулгенция, че не работи dwn секцията. http://punto-club.narod.ru/Remont.htmlИма доста работи,в т.ч."HAYNES Service and Repair Manual". Сайтчето е много добро!ПП...свещите са свързани паралелно и едва ли има такова значение местоположението на кабела.Това е от практиката.Все пак общата им консумация е 48-50А, а не 500.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Ето като индулгенция, че не работи dwn секцията. http://punto-club.narod.ru/Remont.htmlИма доста работи,в т.ч."HAYNES Service and Repair Manual". Сайтчето е много добро!ПП...свещите са свързани паралелно и едва ли има такова значение местоположениенто на кабела.Това е от практиката.Все пак общата им консумация е 48-50А, а не 500.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар