Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

лампа на таблото: червено кръгче с удивителна? /браво тд100/

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

лампа на таблото: червено кръгче с удивителна? /браво тд100/

като настъпя по-силно педала на газта почва да примигва съответната лампа, която се намира точно под оборотомера- червен кръг с удивителна. доста заплашително ми изглежда иначе при постоянни обороти не свети, или когато оставя колата да набира съвсем леко, с малко подаване на газ.що е то?
    Bravo SX TD100, 1997

Прилича на лампата за ръчната спирачка. Не ми е ясно защо би могла да свети обаче, някака утечка в ел. инсталацията?

Коментар

... или спирачната течност е под минимума
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Спирачната течност.

Коментар

ще я погледна. но какво общо може да има това с подаването на газ? защото както съм описал само тогава присветва, иначе си е ок, а и колата спира на 6.
          Bravo SX TD100, 1997

Коментар

perlsite написа:
            ... или спирачната течност е под минимума
            и при ряз се клати..
            "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

simps написа:
              ще я погледна. но какво общо може да има това с подаването на газ? защото както съм описал само тогава присветва, иначе си е ок, а и колата спира на 6.
              И аз на мен ми е примигвала така и то точно при ускорение. Спирачната течност е!

Коментар

това, че течността е спаднала без да има видима оттечка, а е налята преди няколко месеца, означава ли, че накладките са понамалели?
                Bravo SX TD100, 1997

Коментар

simps написа:
                  това, че течността е спаднала без да има видима оттечка, а е налята преди няколко месеца, означава ли, че накладките са понамалели?
                  Да, може да са я накладки, я дискове.

Коментар

Ще просветва и когато се качваш/слизаш на тротоар-примерно, защото нивото в съдчето със спирачна течност е на долната граница и всяко по-рязко движение и накланяне на автомобила се улавя от поплавъка на сигнализацията.
                    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

И при мен тази лампичка първо присветваше при подаване на газ, после известно време светеше постоянно и накрая в един момент спря да свети. Аз си мислех, че това означава, че ми намаляват накладките. Оказа се в крайна сметка, че са ми заминали задните барабани на колата и някакви цилиндърчета са изпуснали и оттам полека-лека ми е изтичала спирачната течност - когато се сетих да проверя в казанчето, вътре нямаше нищо А си е страшничко като си помисля, защото иначе колата спираше добре... но е можело в един момент спирачките да откажат. Сега съм с нови барабани+накладки+цилиндърчета И наистина има разлика в начина, по който спира колата - сега спира супер.
                      Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

Коментар

долях течност и за сега спря да мига лампата :P но изглежда ще трябва да се проверяват предните и задните спирачки. дайте идея за добър сервиз в района на била хиподрума.
                        Bravo SX TD100, 1997

Коментар

simps написа:
                          долях течност и за сега спря да мига лампата :P но изглежда ще трябва да се проверяват предните и задните спирачки. дайте идея за добър сервиз в района на била хиподрума.
                          За проверка накладки, но само на накладки, ти препоръчвам да отидеш срещу Билла на бул. България.Там е сервиза, зад автомивката, на самото кръстовище.Внимавай обаче с тия, че ги дрънкат едниииии :D

Коментар

Аз пък ти препоръчвам пък да си ги провериш сам.Не се изисква кой знае какъв инструмент.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

като сваля гумата какво трябва да гледам на накладката, за да разбера дали е за смяна? въобще вижда ли се самата накладка или трябва да се отваря самата машинка? ако имате и снимков материал, направо можем да направим един tutorial та и други колеги да се възползват
                              Bravo SX TD100, 1997

Коментар

Working...
                              X