Колеги по автомобили от известно време нещо маслото ми намаля стремглаво карам Темпра1.9тд91г.Колата пали на четвърт има ускорение турбото за годините си я изстрелва перфектно.За 4500км ми е изяла 1.2л масло мисля,че е много нямам видими течове много ми говорят, турбото го изявало но не ми става ястно как става това като като никъде по магистралите няма видимо масло.Благодаря предварително на всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гори ми масло
Collapse
X
-
to6ko написа:За Nino маслото е Q8 Oils 15w40 Formyla Rallye незнам да ли е хубаво,а за trustworthy тръбопровода към интеркулера няма никъкво масло това бе причината ида купя колата.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:to6ko написа:За Nino маслото е Q8 Oils 15w40 Formyla Rallye незнам да ли е хубаво,а за trustworthy тръбопровода към интеркулера няма никъкво масло това бе причината ида купя колата.
Коментар
-
morg написа:Хмм аз първото масло което сипах беше мотул 2100 МултиДизел - 15W40 минерално и за 9000 км не съм доливал и капка! Тубата стои вкъщи. После минах на 6100 10W40 полусинтетика и долях към 500 грама за 9000 км (и съм чувал, че по принцип точно полусинтетиката и синтетиката вървят повече, понеже разтваряли нчкакви нагари в по- старите двигатели и отваряли микропукнатини, които по принцип са сапушени). Така, че този разход изобщо не ми се струва нормален ... вероятно са гумички, но може да се замислиш и за сегменти. Погледни дали пуши повечко и дали дима е синкав и с по- тежка миризма. Дано не е нищо сериозно и успех.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
trustworthy написа:Еми отвори въздуховода към интеркулера и то ще си проличи - ако има масло, няма начин да не забележиш. Обикновено има и омасляване по снадките на тоя въздуховод. Определено 1.2 литра за 4.5к км си намирисва на изпищяващи лагери на турботоA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Само за протокола първата година като взех колата карах с такова масло - и на мен ми бутна малко от него. При следващата смяна майстора ми каза, че и други хора са имали същата болежка. След смяна на маслото, такъв проблем нямам."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Истината е такава, че има двигатели които си горят дадена марка и модел масло. Лично аз съм забелязал, че когато маслото си изгуби качествата започва да се гори от двигателя. Не при всички двигатели и автомобили важи това правило, но за много е така, особено ако маслото е някой боклук.Колега преди да правиш каквито и да било ремонти смени марката и покарай известно време за да се убедиш, че наистина проблема не е от маслото.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар