Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типо TD - миризма в купето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Типо TD - миризма в купето

Колеги ,от известно време насам наблюдавам следния проблем с моето типо (1.9 ТД): Още като я взех забелязах ,че картера е доста омаслен, но попитах запознати и ми казаха ,че и така мога да я карам - не е проблем . Напоследък като я настъпя до към 3000 - 3500 оборота (турбината си надува до 0.5 бара) в купето започва да мирише на изгоряло масло! От какво естество може да е проблема и сериозен ли е? Благодаря предварително!
    Alfa 145 1.9 JTD

Re: Типо TD - миризма в купето

batrad написа:
    Колеги ,от известно време насам наблюдавам следния проблем с моето типо (1.9 ТД): Още като я взех забелязах ,че картера е доста омаслен, но попитах запознати и ми казаха ,че и така мога да я карам - не е проблем . Напоследък като я настъпя до към 3000 - 3500 оборота (турбината си надува до 0.5 бара) в купето започва да мирише на изгоряло масло! От какво естество може да е проблема и сериозен ли е? Благодаря предварително!
    може би капе масло върху тръбите на ауспуха и след като се изпари идва и гадната миризма
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Re: Типо TD - миризма в купето

...

Коментар

Колеги това е опасно,маслото трудно се подпалва,но там температурата понякога става доста висока и ако се запали......
        Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
        I am in love with my cars

Коментар

Колега аз мисля че ти хвърля масло от турбото щом го настъпиш маслото се изпуска през семерините на турбото и омасляването минава през трабите и ако имаш слаба връзка някаде около двигатяля и капе около него най често за такива коли като наште идва от трабите свързващи с смукателите ипада около двигателя кадето температурата е доста голяма нагаря и мерише а ако си пуснал и парното ти идва да скочиш от движение :D караи така не е опасно но не си пипаи турбото щото е такъв х.. после че няма оправия :D

Коментар

Благодаря за съветите колеги! Дано това не създаде друг проблем като прпдължавам да си я карам така...
            Alfa 145 1.9 JTD

Коментар

Working...
            X