Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Круша/гумена помпа/ за подкачването на нафтата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имам аз едно на ум относно добавките... та, ако вършеше такива чудеса, каквито описвате, производителят на този Хелиос да е станал милионер! В интерес на истината, като изключим добавките против замръзване на горивото и тези за запушване на течове, другите май просто не работят, или поне няма видима разлика. Това е все едно на 20 годишен мотор да се чудите какъв бензин да му сложите... на него му е вече все едно!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Мойто мнение за добавките е, че ако не помогат, то поне не влошават ситуацията Не може да сложиш добавка и да ти изпаднат елементите на помпата Тук може да се включи и колегата от Бургас, който доста сериозно концентрира горивото с ХЕЛИОС
      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Ами какво да кажа всеки си знае.Сипах, видях, измерих, изчислих,усетих разлика.Ако нямаше разлика щях да взема друга добавка и пак така докато намеря някоя да става.Така направих и с препарати за табло, смених над 10 вида докато накрая намерих моят

Коментар

gdd55 написа:
          ...Така направих и с препарати за табло, смених над 10 вида докато накрая намерих моята
          Твоята препарат?

Коментар

хахах като циганин ссъм го написал

Коментар

gdd55 написа:
              хахах като циганин ссъм го написал
              Е нищо де... Манго и той е хора!

Коментар

Гумена круша се продава в магазин "Vladi’s", ж.к. "Красна поляна", бул."Възкресение" 17 (между прелеза и бул."К.Величков")822 70 730889 28 19 32

Коментар

колеги спрете с тия добавки ще си съсипете колите бре.Знаете ли аз работя на едно такова място дето ни качват със снежна машина ,дето му викат ратрак,275 коня турбо дизел на мерцедес,да има добавка за нафтата но тя е против влошаване на качествата на нафтата при ниски температури и ни се доставя от рафинерията в бургас(ЗАЩОТО МАШИНАТА СЕДИ 1 СЕДМИЦА В ПЛАНИНАТА МЕЖДУ СМЕНИТЕ НИ)всички останали добавки са тинтири минтири.За колегата doofiat-от три месеца се боря с това прекъсване,маса пари хвърлих,резултата беше нулев,сега съм на път да го реша сам,още не съм сигурен за това не казвам какво е но не е въздух определено,когато се убедя ще го споделя,за сега имам резултат ,ще имитирам повредата за да се убедя че е тя.Ако ти работи 5 сек и гасне и трудно пали е въздух наистина,но четох в началото някъде че колата т и прекъсва това е друго.Днес наслагах навсякъде прозрачни маркучи направи го и ти и гледай,не е скъпо.

Коментар

Колега, тази круша пропуска само в едната посока нафта т.е. от резервоара към филтъра. На обратно не пуска нафта, защото излишната нафта се връща по друг път, не по същия, по който е дошла.Тази круша е чудесен помощник, когато има разхлабено съединение, което да допуска въздух в горивната система. Повярвай ми изтощавал съм един акумулатор докато обезвъздуша, но тогава пропуска беше по-голям.

Коментар

"Крушата" е супер полезна! И само да спомена, че се монтира фабрично, а не допълнително поставяна! По схемите в сервизните ръководства, навсякъде фигурира въпросната "круша"!

Коментар

Vladim написа:
                        "Крушата" е супер полезна! И само да спомена, че се монтира фабрично, а не допълнително поставяна! По схемите в сервизните ръководства, навсякъде фигурира въпросната "круша"!
                        Аз казах на колега в друга тема, че 150 лв. струва оригинален горивопровод от резервоара до горивния филтър, който има фабрична круша.Дават го по каталозите с круша за ТД 100 след 1999 г. Това не е измишльотина на някой си.

Коментар

Допълнение към темата:
                          javor68 написа:
                          Колеги мога да ви кажа откъде точно си купих крушата за обезвъздушаване на моята мареа.Преди фиатката карах рено и се сетих за тоя магазин.Намира се на Константин Величков между Пиротска и Симеон от дясно.Авточасти за френски автомобили но си пазарувам и за фиата.Крушата е испанска с метални накрайници изглежда доста свястна и струва 16 лв.Много съм пазарувал от този магазин за реното и не е имало проблеми.ето и телефон на магазина-928 41 63

Коментар

За т.н. круша

Ще бъда кратък. Това е ръчна помпа за подкачване на гориво и моеш да си я купиш от магазин КОСЕР за сумата от около 17лв.

Коментар

Dodo 155 написа:
                              Не може да сложиш добавка и да ти изпаднат елементите на помпата
                              Не разбирам много, но понеже като ходя на майстор и ми се обяснява кое защо... Та магнитния клапан ми се прецака и колата не искаше да изгасва. Дадоха ми стария и обясниха, че за пръв път виждат толкова скапан клапан ... предположиха, че е сипван бензин ... не зная колко трябва да се кара така за да замине клапана, но някой тук каза, че има добавки на керосинова основа и за това се обаждам. Според мен бързия и видим резултат от химия, за която не е сигурно как ще повлияе, може да заприлича като от един виц: " ... развил си накрая рицаря болта .. и паднал гъза на брат му."
                              Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

Хм наливахме,наливахме в конски дози и един по един протекохме.Кой с авансатор,кой не гасне,кой запалва и веднага гасне.Тема за размисъл.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X