Имам аз едно на ум относно добавките... та, ако вършеше такива чудеса, каквито описвате, производителят на този Хелиос да е станал милионер! В интерес на истината, като изключим добавките против замръзване на горивото и тези за запушване на течове, другите май просто не работят, или поне няма видима разлика. Това е все едно на 20 годишен мотор да се чудите какъв бензин да му сложите... на него му е вече все едно!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Круша/гумена помпа/ за подкачването на нафтата
Collapse
X
-
Мойто мнение за добавките е, че ако не помогат, то поне не влошават ситуацията Не може да сложиш добавка и да ти изпаднат елементите на помпата Тук може да се включи и колегата от Бургас, който доста сериозно концентрира горивото с ХЕЛИОСhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
gdd55
Ами какво да кажа всеки си знае.Сипах, видях, измерих, изчислих,усетих разлика.Ако нямаше разлика щях да взема друга добавка и пак така докато намеря някоя да става.Така направих и с препарати за табло, смених над 10 вида докато накрая намерих моят
Коментар
-
gdd55
-
колеги спрете с тия добавки ще си съсипете колите бре.Знаете ли аз работя на едно такова място дето ни качват със снежна машина ,дето му викат ратрак,275 коня турбо дизел на мерцедес,да има добавка за нафтата но тя е против влошаване на качествата на нафтата при ниски температури и ни се доставя от рафинерията в бургас(ЗАЩОТО МАШИНАТА СЕДИ 1 СЕДМИЦА В ПЛАНИНАТА МЕЖДУ СМЕНИТЕ НИ)всички останали добавки са тинтири минтири.За колегата doofiat-от три месеца се боря с това прекъсване,маса пари хвърлих,резултата беше нулев,сега съм на път да го реша сам,още не съм сигурен за това не казвам какво е но не е въздух определено,когато се убедя ще го споделя,за сега имам резултат ,ще имитирам повредата за да се убедя че е тя.Ако ти работи 5 сек и гасне и трудно пали е въздух наистина,но четох в началото някъде че колата т и прекъсва това е друго.Днес наслагах навсякъде прозрачни маркучи направи го и ти и гледай,не е скъпо.
Коментар
-
Колега, тази круша пропуска само в едната посока нафта т.е. от резервоара към филтъра. На обратно не пуска нафта, защото излишната нафта се връща по друг път, не по същия, по който е дошла.Тази круша е чудесен помощник, когато има разхлабено съединение, което да допуска въздух в горивната система. Повярвай ми изтощавал съм един акумулатор докато обезвъздуша, но тогава пропуска беше по-голям.
Коментар
-
Vladim написа:"Крушата" е супер полезна! И само да спомена, че се монтира фабрично, а не допълнително поставяна! По схемите в сервизните ръководства, навсякъде фигурира въпросната "круша"!
Коментар
-
Допълнение към темата:javor68 написа:Колеги мога да ви кажа откъде точно си купих крушата за обезвъздушаване на моята мареа.Преди фиатката карах рено и се сетих за тоя магазин.Намира се на Константин Величков между Пиротска и Симеон от дясно.Авточасти за френски автомобили но си пазарувам и за фиата.Крушата е испанска с метални накрайници изглежда доста свястна и струва 16 лв.Много съм пазарувал от този магазин за реното и не е имало проблеми.ето и телефон на магазина-928 41 63
Коментар
-
Dodo 155 написа:Не може да сложиш добавка и да ти изпаднат елементите на помпатаFiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар