Аз смених четирите свещи преди няколко месеца,и майстора каза че съм карал на 1 работеща на 4 цилиндър. Как разбра кои работат и кои не незнам, но доста мигаше индикатора но проблем с паленето нямах,даже не се е и тресяла
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампичката на подгряващите свещи пресветва 30 секунди?
Collapse
X
-
Лампичката на подгряващите свещи присветва
Здравейте колеги. И при мене се случи така и майстора констатира изгоряла една свещ, но за жалост не може да я развие / не иска много да я напъва за да не я скъса/ и каза да си карам така като подгрявам 2-3 пъти. Двигателя е ЖТД 105 и до минус 3-4 градуса няма проблем , но при -10 пали на 5-6 въртенета. Дайте съвет. Майстора със сигурност, но свеща по какъв начин.
Коментар
-
На топъл двигател вероятноста да повлече резбата е по голяма.Запали колата да работи само минутка когато е студена и тогава опитай.Слагай вд40 и много бавно развивай напред назад докато я отвиеш.Не ползвай удължени рамена на ключа за да не я скъсаш.Свещите се затягат с 15 нм. а при 40-45нм. се късат.Ако си намериш динамометричен ключ ще се ориентираш по добре в ситуацията и ще работиш по смело.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Извинявайте че се включвам така в темата,но можете ли да ми дадете кординатите на Киро Алфата защото имам свещи за смяна,а незнам в кой сервиз да отида.Благодаря ви предварително.Не си извинен. Има си раздел за тези неща.Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар