Аз смених четирите свещи преди няколко месеца,и майстора каза че съм карал на 1 работеща на 4 цилиндър. Как разбра кои работат и кои не незнам, но доста мигаше индикатора но проблем с паленето нямах,даже не се е и тресяла
Здравейте колеги. И при мене се случи така и майстора констатира изгоряла една свещ, но за жалост не може да я развие / не иска много да я напъва за да не я скъса/ и каза да си карам така като подгрявам 2-3 пъти. Двигателя е ЖТД 105 и до минус 3-4 градуса няма проблем , но при -10 пали на 5-6 въртенета. Дайте съвет. Майстора със сигурност, но свеща по какъв начин.
На топъл двигател вероятноста да повлече резбата е по голяма.Запали колата да работи само минутка когато е студена и тогава опитай.Слагай вд40 и много бавно развивай напред назад докато я отвиеш.Не ползвай удължени рамена на ключа за да не я скъсаш.Свещите се затягат с 15 нм. а при 40-45нм. се късат.Ако си намериш динамометричен ключ ще се ориентираш по добре в ситуацията и ще работиш по смело.
Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Извинявайте че се включвам така в темата,но можете ли да ми дадете кординатите на Киро Алфата защото имам свещи за смяна,а незнам в кой сервиз да отида.Благодаря ви предварително.Не си извинен. Има си раздел за тези неща.
Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
Коментар