Здравейте колеги.От доста време имам проблем с разхода на гориво на Brava1.9d.Градско в София ми дава 10 на 100 а на дълго около 9 на 100.Сменям въздушният филтър на 5000км.Зареждам нафта от Petrol и lukoil,Слагам и добавка за горивото на Castrol.Колата пали много лесно без никъкъв проблем дори когато е много студено.Искам да кажа не пуши нито бяло нито 4ерно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Brava1.9d
Collapse
X
-
Re: Разход на Brava1.9d
MartoModev написа:Здравейте колеги.От доста време имам проблем с разхода на гориво на Brava1.9d.Градско в София ми дава 10 на 100 а на дълго около 9 на 100.Сменям въздушният филтър на 5000км.Зареждам нафта от Petrol и lukoil,Слагам и добавка за горивото на Castrol.Колата пали много лесно без никъкъв проблем дори когато е много студено.Искам да кажа не пуши нито бяло нито 4ерно.
-
MartoModev написа:Зареждал съм и на други бензиностанции но няма ефект.Според мен не е от горивото защтото заеждам и служебната кола а тя не дава тъкъв разходSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
MartoModev написа:Утре ще взема добавка Хелиос и ще пробвам.Но да попитам все пак,да ре4ем 4е разхода падне поне на 9/100 къде му излиза края.На 100км.спестявам 1литър=1.66лв.а добавката е 5-6лв.за цял резервоар
Коментар
-
Re: Разход на Brava1.9d
MartoModev написа:Здравейте колеги.От доста време имам проблем с разхода на гориво на Brava1.9d.Градско в София ми дава 10 на 100 а на дълго около 9 на 100.Сменям въздушният филтър на 5000км.Зареждам нафта от Petrol и lukoil,Слагам и добавка за горивото на Castrol.Колата пали много лесно без никъкъв проблем дори когато е много студено.Искам да кажа не пуши нито бяло нито 4ерно.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
здравей, колега, наистина фиатските дизелчета не са толкова икономични, но твоя разход ми се вижда малко големичък, защо не отидеш някъде на диагностика, да ти погледнат двигателчето. колегите ще ти препоръчат някой добър сервиз...пп винаги пък съм мислел,че пунто 1.7тд ще харчи по-малко от мен, пък то, същото за сравнение, моето браво ТД100 - харчи чисто софийско малко над 9, но и под 9 съм го докарвал, като карам бавничко и без да ускорявам рязко поздрави, колеги и пишете ако намерите решение на проблемите и ако намалите разходаA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
гяааа,ма вие ма уплашихте с тез дизели с този разход,аз си мислех че харчат много под бензиновите ,имам комшия дето кара служебно пунто мулти джет и се хвали за 6-6.5 градски разход и към 4.5-5 на дълго с неповече от 100-110 и 8/100 с скорост 170-толкова показвал компютъра,та се оглеждам за дизелова кола с цел икономия ,па то какво излиза........?преди колега с типо дизел питаше дали разход 8/100 градско е нормален и чух мнения че било добре,та значи ако се намира нафта за лев само тогава ли е изгодно да си с дизел или.......?щото сега на газ минавам с 20 лв 200км....сега, или колеги с дизели са ме лъгали за техните разходи от по5-6 на 100 или вашите много горят?типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
dan4o написа:гяааа,ма вие ма уплашихте с тез дизели с този разход,аз си мислех че харчат много под бензиновите ,имам комшия дето кара служебно пунто мулти джет и се хвали за 6-6.5 градски разход и към 4.5-5 на дълго с неповече от 100-110 и 8/100 с скорост 170-толкова показвал компютъра,та се оглеждам за дизелова кола с цел икономия ,па то какво излиза........?преди колега с типо дизел питаше дали разход 8/100 градско е нормален и чух мнения че било добре,та значи ако се намира нафта за лев само тогава ли е изгодно да си с дизел или.......?щото сега на газ минавам с 20 лв 200км....сега, или колеги с дизели са ме лъгали за техните разходи от по5-6 на 100 или вашите много горят?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:dan4o написа:гяааа,ма вие ма уплашихте с тез дизели с този разход,аз си мислех че харчат много под бензиновите ,имам комшия дето кара служебно пунто мулти джет и се хвали за 6-6.5 градски разход и към 4.5-5 на дълго с неповече от 100-110 и 8/100 с скорост 170-толкова показвал компютъра,та се оглеждам за дизелова кола с цел икономия ,па то какво излиза........?преди колега с типо дизел питаше дали разход 8/100 градско е нормален и чух мнения че било добре,та значи ако се намира нафта за лев само тогава ли е изгодно да си с дизел или.......?щото сега на газ минавам с 20 лв 200км....сега, или колеги с дизели са ме лъгали за техните разходи от по5-6 на 100 или вашите много горят?FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
gdd55
Лично мое мнение си е че колата ти е 1.9д което е чист дизел.Няма мощност тая кола.За да върви трябва все да натиска педала от там ти идва и високият разход.За пример ще ти дам мойта.Не е кой знае какво ама си е 100 коня.Като карам със 120км/ч извънградско почти не и давам гас.А карах една ибиза чист дизел,ми то тва кола ли е за да върви със 120 постоянно трябва да я натискам и накрая ми даде разход 8 извън града
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар