Колеги, имам спешно запитване, на вуйчо ми Пунтото снощи за преход от 5 км. е загаснало около 20 пъти! Тази сутрин Не могла да светне лампата на подгр. свещи и въобще не е запалила....само е въртяла на стартер. Някакви идеи? 1.Може ли от многото въртене>слаб акумулатор>компа не пуска ток на свещите? 2.След като е запалил снощи да е изгоряло релето на свещите, и затова да е гаснело-студен мотор би трябвало да работи няколко мин. на подгр свещи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1 TD гасне
Collapse
X
-
еиии лошо....релето виж по българи нещо бе човек...нека тези които по рабират да кажат какво може да се побългари там 12 волта с цк ключе ли да му се пускат незнам...докато не се оправи релето де ...но нека някой разбирач да кажеFIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
Коментар
-
Разбираш ли от електроника поне малко, че да отпоиш бобината на релето и да я замериш да ли е здраваако е здрава добре тогава търсиш проблема по електрониката на релето ако не лошо ново реле или по здрав контактен ключ има едни импулсни зелени които цъкат силно като ги натиснеш и по дебел кабел и си готов а лично моя съвет е купи си втора употреба реле ако ти е изгоряла бобината иначе ремонта е за 2-3 лв апък ако някои се навие да ти я пренавие пак ще ти легне евтинкоFiat Croma 2.5TD 86
Alfa Romeo 2.5TD 94
Коментар
-
Още не съм ходил да видя какво и има на колата, мога да се справя с ремонт на релето и т. н. . Релето на лесно място ли е, намира ли се като проследя кабела, който захранва свещите, или е някъде на специфично място?Може ли да е гаснела от това, че не работят свещите? Как се гаси този двигател-със спиране на входящия въздух ли? Мисля си че проблема с гасненето може да е оттам. Ако ме насочите към това устройство да го проверя дали работи и него и ако не става - на майстор.
Коментар
-
max-2 написа:Още не съм ходил да видя какво и има на колата, мога да се справя с ремонт на релето и т. н. . Релето на лесно място ли е, намира ли се като проследя кабела, който захранва свещите, или е някъде на специфично място?Може ли да е гаснела от това, че не работят свещите? Как се гаси този двигател-със спиране на входящия въздух ли? Мисля си че проблема с гасненето може да е оттам. Ако ме насочите към това устройство да го проверя дали работи и него и ако не става - на майстор.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
забравих да ти кажа че можеш а пробваш релето на място операцията е следната:1 махаш капачето на релето както са свързани всички кабели натискаш пъпката на релето за времето което по принцип нагрява но внимаваи защото пъпката започва да пари ако вътре на таблото светне индикацията за подгревните свещи значи е или от електрониката(таимер релето ) или от бобината която командва пъпката ако не светни нищо на таблото може с парцал и спирт да пробваш да изчистиш контакта(пъпката)аз така 3 месеца съм си карал колата без релеFiat Croma 2.5TD 86
Alfa Romeo 2.5TD 94
Коментар
-
Изпратих схемите на чешки, човека разбира от електроника и е открил, че липсва маца на релето за свещите. Предполагам, че това е блокировката, която се задейства при удар и спира нафтата и свещите. Това ще го проверим, но за съжаление колата се кара вече два дни с мост от - на акумулатора, дано да не е развалил нещо по електрониката.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар