Здравейте колеги, искам да питам нещо защото влязох в спор. За споменатите двигатели според вас кой е с по голям живот. В смисъл заради турбо, и други такива неща които увеличават мощноста дали намаляват живота на двигателя от чисто теоретична гледна точка.Ще съм много благодарен на повече мнения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За живота на двигател 1.9D и 1.9 JTD?
Collapse
X
-
Аз съм с 1.9JTD мотора е на почти 200 000 и е супер.Карам със SELENIA полу синтетика и не харчи грам масло.Доколкото знам при JTD турбото е включено постоянно и живота му е повече(?),има интерколер и всички те му там екстри и върви като бензин.Това е мойто некомпетенто мнение,за тези километри двигателя е без никаква забележка според мен и според диагностиката Yellow_Flash_Colorz_PDT_11Brava JTD ELX
105 к.с.99"
-
По принцип специалистите кават, че моторите с Турбо имали по-малък живот, но както каза TORINO_MOTOR, зависи как се поддържа и най-вече как се кара. Ако имаш спортен стил на каране не си за Дизел, но зависи колко ти е спортно карането, щото има вероятност и бензин да не издържи При мен ТД, върви като бензин (до кога ли) На кратко казано, не може да се каже кой двигател би издържал по-дълго, тъй като факторите са прекалено много.
Коментар
-
според моите скромни познания турбо мотора работи на доста по високи натоварвания следователно дълговечноста му ще е и по малка но удоволствието при каране на турбо фиатката е доста по голямо така че както е казал народа густото цена нямаTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
С всичко казано до тук съм напълно съгласен,но идеята за темата ми беше друга. Съвсем теоретично, 1.9Д и 1.9ТД ,едни и същи двигатели ли са, в смисъл на двигателя 1.9 му слагат турбо и готово.така наистина му се скъсява живота на ТД-ла. Аз влязох в спор с тезата че 1.9Д и 1.9ТД са два различни двигателя. ТД двигател си мисля че е на базата на чист 1.9 но изпитван като турбо ,подобряван,съобразен с по голямото натоварване и т.н. Правилно ли расъждавам.За това ми беше въпроса :D
Коментар
-
Bubis написа:С всичко казано до тук съм напълно съгласен,но идеята за темата ми беше друга. Съвсем теоретично, 1.9Д и 1.9ТД ,едни и същи двигатели ли са, в смисъл на двигателя 1.9 му слагат турбо и готово.така наистина му се скъсява живота на ТД-ла. Аз влязох в спор с тезата че 1.9Д и 1.9ТД са два различни двигателя. ТД двигател си мисля че е на базата на чист 1.9 но изпитван като турбо ,подобряван,съобразен с по голямото натоварване и т.н. Правилно ли расъждавам.За това ми беше въпроса :DSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Bubis napisa:С всичко казано до тук съм напълно съгласен,но идеята за темата ми беше друга. Съвсем теоретично, 1.9Д и 1.9ТД ,едни и същи двигатели ли са, в смисъл на двигателя 1.9 му слагат турбо и готово.така наистина му се скъсява живота на ТД-ла. Аз влязох в спор с тезата че 1.9Д и 1.9ТД са два различни двигателя. ТД двигател си мисля че е на базата на чист 1.9 но изпитван като турбо ,подобряван,съобразен с по голямото натоварване и т.н. Правилно ли расъждавам. За това ми беше въпроса
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар