здравейте всички и весели празници! някой има ли идея ще окаже ли няккво вредно влияние поставянето на т.н. "жълъди" или пластмасови прозрачни филтърчета преди основния горивен(нафтов) филтър?!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"пред филтър"
Collapse
X
-
Дали има вредно влияние не знам, но и аз съм си задавал този въпрос... освен нещо свързано с наляганията, но едва ли.Виждал съм на Фиат Крома, два последователно вързани нафтови филтъра фабрично и оттук си мисля, че едва ли има някакво вредно влияние.Имах такова "желъдче" на Реното... тогава бяха стъклени и освен,че цедката тип "мравешко око", често се запушваше точно в най-неподходящия момент друго лошо не съм видял, а и един път в един голям студ парафина като стегна, все едно филтърчето беше пълно с мляко, не с нафта.Също пружинката която държи цедката има склонност да ръждясва от водата в нафтата - друг минус.Всички тези неща наклониха везните повече към минусите и го махнах.Мисля, че почти няма смисъл!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
Ми незнам, има смисъл според мене аз сам си сложил и доста по добре става.Защото водата пада надолу а нафтата се вдига и като го направи тоя проблем както каза колегата "става като мляко" сам си се запасил в жабката с още няколкоте са по 1.50лв и не ми коства много много, а сущо така събира и доста гняс.Bravo JTD
*Stage 1 Cold Air Intake
*Stage 2 Software upgrade "remap"
*Stage 3 Boost Pressure Control Valve
*Stage 4 TuRbo gt1756 Hibrid
Коментар
-
аха
ми сега са пластмасови и на петрол са по 0.99 лв., а на илиенци са от лев нагоре и никъде не пише за к’во сазанафта или бензин, а на тия пише, най-вероятно има значение......ок, и аз ще си сложа тогава, че филтъра ми е 55 кинта и трудно се намира........а тия жълъди немат пружина немат нищо, само филтърна хартия.....благодаря за инфото, весели празници и ще си купя неколко......
Коментар
-
Re: аха
pow написа:ми сега са пластмасови и на петрол са по 0.99 лв., а на илиенци са от лев нагоре и никъде не пише за к’во сазанафта или бензин, а на тия пише, най-вероятно има значение......ок, и аз ще си сложа тогава, че филтъра ми е 55 кинта и трудно се намира........а тия жълъди немат пружина немат нищо, само филтърна хартия.....благодаря за инфото, весели празници и ще си купя неколко......SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Аз на дедо Опел имам такъв филтър и според мен има ефект, зимата няколко пъти се случва да се "омаца" целия с едно кафяво на цвят, като ла*но (на гъстота е като високомаслено кисело мляко). Отварям го (моя си беше сложен и си се отвива), мия го с газ или с каквото има, ла*ната падат, слагам го и продължавам... Според мен помага, поне малко предпазва големия горивен филтър от зацапване с ла*на, а оттам и нафтова помпа и т.н...
Коментар
-
Re: аха
Имай предвид, че трябва да режеш маркучи - горивопроводи за да го сложиш, сещам се за кои говориш,полските Филтрон.... синът ми се мъчи няколко седмици и се отказа, после се видя в чудо със срязаните маркучи.Аз не бих рязал, твоя работа![/quote]здравей нино, едва преди 1 седмица сложих филтъра, но го сложих преди оригиналния филтър и така се разминах с рязането. поздрави!
Коментар
-
Ето малко челен морски опит от форума на Мерцедес, коментиращ филтрите за дизели.Цените обаче са малко стряскащи, а и не знам дали тук би могъл да се поръча такова радикално решение На мен ми се вижда леко преиграване да инвестирам в нещо такова, обаче това е защото не съм брал ядове.Предполагам :DI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар