Здравейте! Тука ми остана последния шанс, за някой друг съвет относно проблем с колата, който ме измъчва доста време и решение не се намери. Става дума за Fiat punto 1.9jtd 2001г. Закарах колата на 4 майстора (приятели на мой приятели) и на 1 оторизиран сервиз. 3-ма вдигнаха ръце, 1 каза, че не разбира много, но според него има вариант да е стартер, а 4-тия (оторизирания) казаха, че е акумулатор. Та към проблема, проблемът е, че колата не иска да пали зимата. Лятото нямам никакви грижи с нея, пали без проблеми по всяко време, но дойде ли зимата и най вече градусите да са от 2 надолу, започва да се бъзика. Сменил съм свещи, акумулатора ми е чисто нов (пробвах и с друг чисто нов пак, но не се оправи), филтри, масло, ремъци, ролки абе всичко с една дума. Замерени са релето и стертера никакъв проблем не е открит. От ауспуха излиза бял дим (неизгорели газове) и когато запали се махат.Подадеш ли и ток от друга кола пали, но 3 пъти ми се случи, дори и с подаване на ток, да запали чак след 1-2 часа мъчене. Нафта слагам от различни места, слагам и добавка Бардал. Никаква лампа не ми свети, има ток върти, но не иска да захапи да запали, все едно няма налягане. Качване е на компютър, правена и е пълна диагностика, но нищо не се откри. Абсолютно всичко е сменено, проверено, замерено и никой не може да разбере, какво и е. Казаха ми за някви датчици на колянов вал, не съм ги проверявал, но ми казаха, че би трябвало да излезнат на компютъра. Та един вид, все едно не достига ток, за да завърти. Акумулатора е 65/600, защото самото гнездо не разполага с място за по голям, пробвах с доста видове. Като цяло ми казаха, че това е най силния акумулатор от този вид с най силния стартов ток. Това всичко го прави само, ако колата е стояла повече от 10-12 часа без да е палена, иначе нямам никакви грижи с нея! Ако някой се е срещал с нещо подобно или има някакви идей, какво мога да направя, нека сподели. Благодаря за вниманието!
---
Грешен раздел - преместена.
Редактирано заглавие.
Модераторски екип на www.fiatforum.bg
---
Грешен раздел - преместена.
Редактирано заглавие.
Модераторски екип на www.fiatforum.bg
Коментар