Та въпроса ми е,всички ли които имат Кроми са правили скоростни кутии ръчни,или има изключения?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Крома скорости
Collapse
X
-
Ами моя Кромчо е минал малко над 5 километра откакто е при мен и засега /дано и в бъдеще/ ,съм нямал проблеми със скоростната кутия. Оригиналните му километри са над 230 хиляди. Минала година пролетта е бил на 230 хиляди , проверих в оня сайт по италианските номера когато е минал за последно на преглед в Италия.Последна редакция от vi4444o; 21.11.2019, 10:53.Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V
-
Понеже съм нов собственик на Крома и дали ще ми се наложи и на мен,или всичко зависи от пробега на колата.До тук изчетеното ме навява мисълта,че тази кутия има определен живот,или пробег.Преди три години купих една Инсигния на пет години,на 247000км.и до ден днешен скоростите не са мръднали.Та май май след определен пробег и свършва живота.шофираме умно!!!!!!!
FIAT CROMA 1.9 MULTIJET 150
Коментар
-
Дизайна на кутията е лош, валовете се държат на прекалено малки лагери. С редовна смяна на маслото и наливане на повече масло може да се удължи живота значително, но не и да се отстрани проблема. Личното ми мнение, е че ако се хване на време може да се мине доста леко и евтино. Попринцип при ремонт на тази кутия се сменяват всичките 7 лагера в кутията или 9, ако и тези на диференциала са заминали. Но ако се хване на време, може да се сменят само трите лагера от задната част на кутията, чел съм че ставало на място, без сваляне на кутията от колата. Тези лагери като се износят, валовете вече не са закрепени стабилно в кутията, почват да играят и повличат и другите лагери с тях. За това казвам, че според мен, ако се хване съвсем в началото може да се мине доста леко.
Иначе, ако няма виене, разни шумове или ритане на лоста при отпускане на съединителя, най-вероятно са добре при теб.
Коментар
-
Извинявайте че се намесвам във темата,но аз имам стило 1,4 6ск/кутията е фиатска не е тазаи М32/. шумове нямам никакви също така и виене нямам. Но като потеглям лоста ми играе леко само на първа , пета и шеста, това симптом ли е че има нещо нередно по скоростите.Последна редакция от ivan77; 22.11.2019, 20:51.STILO 1.4 16v.
Коментар
-
ivan77 написа: Преглед на мнениетоИзвинявайте че се намесвам във темата,но аз имам стило 1,4 6ск/кутията е фиатска не е тазаи М32/. шумове нямам никакви също така и виене нямам. Но като потеглям лоста ми играе леко само на първа , пета и шеста, това симптом ли е че има нещо нередно по скоростите.
За симптом е спимптом, но щом не е M32, има голяма вероятност да е нещо друго. Така от разстояние е трудно да се каже. Играенето на лоста е доста субективно, ако те притеснява, най-добре ходи на майстор.
Коментар
-
Нищо няма да ти стане и на твоя портфейл и най вече на кромата ако отидеш при някой познат,ама наистина познат маслар и го помолиш да ти долее 200 гр в повече масло за скорости в кутията.Точно там е проблема на тези ск.к че до 6та трудно идва мазане.Не се шегувам проверено и си струва.198mjet Bravo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар