Колеги, защо сега на -3 градуса навън вече за сигурно 3-ти или 4-ти път сутрин като си паля Бравата, не иска да запали от първия път. Пропуска си паленето (обикновенно върти 2 пъти (приблизително)) и пускам стартера. При второто подгряване и въртене си запалва. Много странно. Когато колата ми беше с всичките изгоряли свещи си палих и на -5 градуса (преди около месец), а сега смених и 4-те свещи и вече за 4-ти път (по спомен) пропускам първото палене (колата въобще не реагира, че ще запали и пускам стартера, като след 2-рото подгряване си пали, както всеки път - нормално).На тази температура (около -2 градуса) подгряването ми е около 4-5 секунди, което за JTD двигател е в нормите си.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може би проблем с паленето?
Collapse
X
-
doofiat написа:Огледай съединенията, сложи някоя друга скоба по маркучетата, погледни дали не ти прокапва от някъде нафта. Погледни темата ми "Капе нафта..."Вече проблема ти не е в свещите.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:doofiat написа:Огледай съединенията, сложи някоя друга скоба по маркучетата, погледни дали не ти прокапва от някъде нафта. Погледни темата ми "Капе нафта..."Вече проблема ти не е в свещите.
Коментар
-
Ами като намеря поне малко време да я оставя в някой сервиз да и сменя нафтовия филтър ще кажа да сменят скобите на маркучето.До колкото разбрах и за зимата е задължително да съм с нов горивен филтър, иначе въобще не знам на колко колометра е - с него купих колата.Отварях въздушния да го видя на какво прилича и изглеждаше добре, та се надявам предишния собственик да е сменил и горивния заедно с въздушния, за това до сега не съм го сменил.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Ами като намеря поне малко време да я оставя в някой сервиз да и сменя нафтовия филтър ще кажа да сменят скобите на маркучето.До колкото разбрах и за зимата е задължително да съм с нов горивен филтър, иначе въобще не знам на колко колометра е - с него купих колата.Отварях въздушния да го видя на какво прилича и изглеждаше добре, та се надявам предишния собственик да е сменил и горивния заедно с въздушния, за това до сега не съм го сменил.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар