Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем палене снощи с Пунто 1.7д

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Vladim написа:
    Dodo 155 написа:
    Ммда... пиша аз, пиша за тази добавки... дано да има, кой да чете! Още е рано за да разберем, нека падне под -10 градуса, тогава ще си проличи! :D
    Винаги слагам добавка Не се доверявам на 100% никъде Мисля да взема 1л. нафта от бензиностанцията където зареждам и да я тествам във фризера (-20) После ще пиша резултата. Ще пробвам и с добавка, за да видя какъв е резултата и от нея
    Това е добра идея! Само да не те пребият жените в къщата, че си омирисал фризера! [/quote]Няма Аз ще им кажа, че е течност за чистачки и трябва да я пробвам
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
      Винаги слагам добавка Не се доверявам на 100% никъде Мисля да взема 1л. нафта от бензиностанцията където зареждам и да я тествам във фризера (-20) После ще пиша резултата. Ще пробвам и с добавка, за да видя какъв е резултата и от нея
      Аз слагам на КАСТРОЛ за дизели и тя има свойства да пречи на нафтата да се желира до -26, така поне пише на опаковката. Тъй като винаги слагам на око (т.е. повече) съм решил проблема със замръзването.Въпреки това не се отказах от теста.Взех 1л. нафта от тази където винаги зареждам и я разделих на 2 в 0.5л бутилки.Едната сложих в камерата на хладилника, а другата във фризера. Тъй като камерата е около -18, а фризера си прави -24 (проверено с термометър ).Резултата е следния:1. Нафтата и на двете места си смени цвета, т.е. от светло жълто стана матова.2. Нямаше никакви кристали, парцали и т.н. в двете шишета.3. Излях я в резервоара както е така ледена, като за целта използвах марля, за да видя все пак дали няма някой втвърдила се частица Уви нямаше нищо обезпокоително :D 4. За малко да спя пред вратата, защото яко се размириса на нафта в апартамента Някои неща искат жертви понякога Заключение: Сипвайте спокойно на ЛукОйл Ако не друго, поне не замръзва Впрочем младежа дето сипваше ме пита, защо точно 1л. ми трябва и аз му обясних. Той леко се засмя и ми каза: "Аз си зареждам от тук колата с нафта и нямам оплакване. Миналата зима взех в туба от лятната нафта и я пробвах като я оставих на -15 (в големия студ) навън. Нафтата си смени цвета, но само това ...". Незнам дали не ме гъбаркаше, но явно има и истина в думите му
      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
      FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Working...
      X