Да тогава с 15л минавах 80км. А турбината какво разбираш под ревизия,ремонт ли? Надува си идеално...свалях маркучите и имаше 10г масло. Всичко е здраво няма скъсано. Колата пак казвам върви повече от нормалното. От ниските си набира доста. Даже нещото което най ми харесва е че кат превключиш скорост няма турбо дупка или замислянето което имат повечето дизели. Аз залагам на кофти софтуер от дпфа.
Проверих геометрият движи се съвсем леко без запънки и даже звънти което значи че вътре е чиста. Та сега на това време спаднах на 10л градско. Явно няма проблем а толко си харчат в софия. Чуда се дали да не махна само катализатора след турбото.Само той остана.
Толкова си гори. Най-важното е при каква средна скорост ти го дава. Щото някой като каже градско...... ама какво точно градско? Моята при 24 км/ч средна скорост ми показва 9,5 л/100 км разход. Такава средна скорост се получава като карам на по-дълги разстояния в София, особено събота и неделя. Е да ама през седмицата основно карам до детската градина децата, жена ми до метрото и после до офиса (все на кратки разстояния) и тогава средната ми скорост е около 15-16 км/ч и разхода е 13,5-14 л/100 км. Та ако някой ти каже, че градско му дава 9,5/100, а друг ти каже, че му дава 13,5/100 - никой от двамата няма да те е излъгал...... Но без параматъра - средна скорост, тези числа са безсмислени
Коментар