здравеите колеги и честита коледа,интересувам се за въпросното Браво има ли дифтунки на дюзите или не, защото при мен няма а гледам в АХМ ги продават за тоя модел
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
дюзи без дифтунги на Браво 1.9JTDM 120кс
Collapse
X
-
никои ли не е свалял дюзи на тоя модел,питането ми е защото колата гасне в движение или влиза в авариен режим когато си поиска и записва като грешка ниско налягане на горивото
Сменил съм регулатора с нов бош,датчика за налягане на реила,помпата в резервоара,датчика на колянов вал и последно свалях дюзите и на стенда казаха че са ок,но като ги свалях видях че нямат дифтунги
-
Аз досега не съм видял дюзи без дифтунги на common-rail .Виж да не са останали или на инжекторите или в самите легла на главата. На диагностика в движение има ли пад на налягането на горивото на живи данни? Може да звучи тъпо ама сменихте ли горивния филтър?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
genko1982 написа: Преглед на мнениетоДа сменен е.А за живи данни незнам защото колата я оставих в Вентура сервиз и там един пич я кара с лаптопа,два дни колата беше при тях и казаха че за тях е регулатора,купих си нов и го монтирах ама пак си гасне
Коментар
-
Е като са казали регулатор - да го сменят -като не е това да си върнат стария. Как така се навиваш на смяна без те да са сигурни в диагнозата. Без дифтунги няма как да е -виж къде са старите , да не се окаже че са така зацапани в леглата на инжекторите че не си личи че ги има там.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Е за регулатора и аз съм си виновен защото си взех колата без да го сменят,тоест взеха ми 80 кинта за диагностика и диагноза,а след месец аз си купих сам регулатора и си го сложих
Няма ги и в леглата дифтунгите,то и аз си помислих че сигурно са в леглата на инжекторите и с тел и отверка рових евентуално да не са запекли ама не
Може ли от там да пада налягането и да гасне
Коментар
-
Сигурен ли си че ги няма тези дифтунги почисти и огледай добре според мен неможе да няма дифтунги без тях би трябвало осезаемо да излиза от компресията и да се чува.
колкото до проблема с гасненето ако наистина е дало ниско налягане то проблема може да е от запушен или некачествен филтър някъде запушване по горивната система, проблемни дюзи или да взема въздух от някъде.
Коментар
-
няма ги,с отверка и с тел рових да не са запекли с фенерче светих за да съм сигурен,в началото и аз реших да не е от филтъра и за проба си върнах стария но нямаше никаква промяна
Цялата дилема започна някъде един месец след закупуването и,иначе още щом я взех смених всичко както пише по книгите ремък,ролки,водна помпа и всички филтри
Коментар
-
Здравейте и за много години,оня ден купих дифтунги и реших да ги слагам ама греда.две от дюзите въобще не помръднаха да ги извадя като преди това напръсках обилно със спрей подобен на WD,тоест на 1 и 2 цилиндър,другите две ги сложих но ефект с гасненето няма,освен че ми се стори една идея по тихо да работи мотора
Дайте идея как да ги извадя
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар