Тези дни забелязах нещо в поведението на колата. Кагото преминавам плавно през 1800 оборота, се усеща леко придърпване. Когато натисна по-сериозно газтта това придърпване го няма при преминаване през тези обороти. Интересното е, че това се появи след смяна на егр клапана.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Крома 1,9JTD 16v, 150 к.с. Автомат
Collapse
X
-
През последната седмица това прекъсване не го забелязвам вече. След проверката с мултиекускан установих, че налягането на турбината на моменти е с около 200-400 милибара по-високо от това, което се изисква. Незнам дали е нормално да е така? Иначе налягането на турбината в различните режими на мотора следи желаното налягане.Фиат Крома, 2008г., 1.9 Multijet, 16v, 150 k.c., автоматик.
Коментар
-
Разхода на моята крома е доста различен от това което показва бордовия компютър. Извън градско по магистрала около 140км/ч ми пада до 6,2 после на колонка излиза 7,2. Градско (в Хасково) малък град в момента по бордови ми е 13,5 пада до 12. Премахнати са DPF и ЕГР и мисля че вдигна разхода след тази процедура.
Коментар
-
gaiska написа: Преглед на мнениетоЕ, да се, но при мен чистото градско в Пловдив по задръствания е 12-12,5/100. Аз мисля, че е доста. Morfein_a, ти с какви джанти си?Fiat Croma 1.9 Multijet 150 Hp Automatic - 2007
Коментар
-
gaiska написа: Преглед на мнениетоЕ, да се, но при мен чистото градско в Пловдив по задръствания е 12-12,5/100. Аз мисля, че е доста. Morfein_a, ти с какви джанти си?
Днес извън градското е по-малък разхода, но и средната скорост със сигурност е по-висока!
Това е разхода за тези коли, както и колегите казват!
Намаляване на разхода, само извънградско!
Относно потеглянето,тя си е тромава!
Коментар
-
Как се извършва тази проверка и профилактика на потенциометъра? Що се отнася до средната скорост не съм обръщал внимание, но колегата найки66 засича разход 10,5 в центъра на София, а аз говоря за 12,5 в центъра на Пловдив. Струва ми се малко невероятно Пловдив да е по-задръстен от София. Вие какво ще кажете?Фиат Крома, 2008г., 1.9 Multijet, 16v, 150 k.c., автоматик.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар