Aми на моята специално съм ги взел от repair manual-a.На някой коли го пише в книжката/ ръководство за потребителя.А най добре е чичко гуугъл Трябва да си намериш данните точно за твоята модификация.Примерно за Алфа 155 1.8 ТС мисля че се монтират 4 скоростни кутии. Е разликите не са фрапиращи, но все пак ги има.(това последното по памет го казвам , може и за 1.7 двигателя да беше)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo JTD - 210kmh
Collapse
X
-
pr_00f написа:Aми на моята специално съм ги взел от repair manual-a.На някой коли го пише в книжката/ ръководство за потребителя.А най добре е чичко гуугъл Трябва да си намериш данните точно за твоята модификация.Примерно за Алфа 155 1.8 ТС мисля че се монтират 4 скоростни кутии. Е разликите не са фрапиращи, но все пак ги има.(това последното по памет го казвам , може и за 1.7 двигателя да беше)"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
toko написа:pr_00f написа:Aми на моята специално съм ги взел от repair manual-a.На някой коли го пише в книжката/ ръководство за потребителя.А най добре е чичко гуугъл Трябва да си намериш данните точно за твоята модификация.Примерно за Алфа 155 1.8 ТС мисля че се монтират 4 скоростни кутии. Е разликите не са фрапиращи, но все пак ги има.(това последното по памет го казвам , може и за 1.7 двигателя да беше)"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
toko написа:не при прекъсвач.. което е странно!Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
http://faraday.physics.utoronto.ca/P...Power.htmlАз много много не ги разбирам нещата. Но можете да погледнете графиката как след определени обороти "мощността" на двигателя спада. Та ограничителя на оборотите се слага някъде около тази граница където "мощността" започва да спада. Защото няма смисъл да се тормози повече двигателя и без това е дал каквото може. А в таблицата която ви дадох не отчита фактори като съпротивление и прочие. Просто показва със дадената ск. кутия/гуми/обороти каква е теоретичната максимална скорост, чисто математически. Съвсем друга бира е дали двигателя ще е достатъчно мощен да може на последна предавка да развие максимални обороти.
Коментар
-
Re: ре
gmg_service написа:Nino, много добре те разбрах,исках да уточня,че скоростите(за каквото и да е) които се сравняват са измеренис наличните скоростомери.А за това ,че не са реални съм съгласен с теб. Тези скорости съм ги правил два пъти.Трети път мисля да няма(освен ако някой Голф 1.8 не реши ,че е 150 кс.) Бях провокиран от:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ic.php?t=10895Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Re: re
gmg_service написа:pinko168 и теб ще запитам :Според теб колко от исписаните скорости във форума са измерени с GPSNino написа:Казвам го само от любов към фактите, дори да не се мери с GPS.Попрелистих книжката на моето Пунто.За модела 1.8/16V който е 130 кс, дават максимална скорост 205км/ч.На моето 1.9d - 155км/ч.Не те лъжа, по километраж съм му вдигал 180! Е, не вярвам че е вдигнало чак толкоз! НООООООО,тогава за първи път чух втората скорост на вентилатора.... така злокобно виеше, че още ме втриса като си спомням.Иначе и при теб и при мен, това си е идеалната и перфектна скорост за ПУКАНЕ НА ГЛАВИ ПРИ ДИЗЕЛ..... точно като по учебник.Първо почти незабележими с просто око пукнатинки около клапаните, после... но вече късно... ЗАБЕЛЕЖИМИ! Ако не искаш да се вкарваш в големи ФИНАНСОВИ приключения, наистина не го прави повече.Адреналина и при последните е доста разтърсващ! Гарантирам ти, че една ГЛАВА за твоя мотор е 2/3 от пазарната стойност на колата в момента...да не кажа повече. Успех!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
На мен ми направи впечатление датчика за водата. При над 200км/ч седеше под средната линия, което ми се струва малко странно Моето Пунто при 120-130 държи точно средата, при над 140 качва 4-5мм стрелката нагореhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
re
Не е задължително да ми се разсърдиш, но ако го направиш ще те разбера!Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар