След почистването на MAF-A днес от Дървеница до Люлин с леко задръстване на Сточна гара 6,7/100 по борд. комп. .... на връщане през центъра и корави задръствания се получи общо среден разход 10/100.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
borchev написа:punto 1.7td- градско-доста нервно(всеки ден в пиковите часове в софия)-8 разход+добавка редекс за почистване на горивна система-извънградско-4.5-7 зависи от настроението при 80-90 е малко-над 140-лапа жестоко но пък на 4000 оброта двигателя утихва адски много....и турбото е на макс де .... и другия фактор-само лук ойлска нафта-колата върви прекрасно с нея-1 път сипах на петрол-лошо ми стана-колата не беше същатаkara fiat
Коментар
-
BEX---GT написа:добре колеги, а ще ми се вдигне ли много разхода ако по-често и да не кажа редовно си карам над 2000оборота, че просто под тях няма живот Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 толкова е мудна, че имам чувството, че 1.2 върви повече, за 1.4 съм сигурен пък и се чудя, много ли я карам градско от последната магистрала са минали има нема 700-800км, а пък и в града от време на врреме си го поизпържвам - до към 4000, и не би трябвало да се е запушило, един съсед, стар дизелджия ми каза, че е нормално... та чуууудя се и се мая и си мисля за бензинаkara fiat
Коментар
-
Airfan написа:ntodorov написа:=Rudi= написа:Благодаря ви! Приемам аргументите. Иначе съм я засичал за два дни: Силистра-София-Силистра /+45км градско в София/ и на другия ден Силистра-Разград-Силистра.Общо 1200км от пълно до горе зареждане и после пак до горе - събра 59,840 литра. Среден разход 5/100. Карам я без ръчкане на около 2000 оборота и сменям предавка на около 2700.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Бях обещал и аз да се включа като заредя.Днес направо не повярвах на очите си .938 километра със 52,50 литра или 5.6/100.Като знам колко съм висял на място да подгрявам... Единственото обяснение е че в тези снегове карам доста бавно на ниски обороти.Или тея на ЕКО-то да са решили да правят супер промоция.п.с Днес ми направиха отстъпка 5.ст на литър с форумната карта.
Коментар
-
...
Плевен-София-Варна-Плевен - 5,8л/100кмСофия-Варна го пътувах на 1ви февруари в големия сняг. От София тръгнахме в 10.15, във Варна пристигнахме в 19.30 с едно спиране от половин час за хапване и още едно от 15мин за чистене на заледени чистачки. Средна скорост: 50-60км/ч.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
pr_00f написа:Бях обещал и аз да се включа като заредя.Днес направо не повярвах на очите си .938 километра със 52,50 литра или 5.6/100.Като знам колко съм висял на място да подгрявам... Единственото обяснение е че в тези снегове карам доста бавно на ниски обороти.Или тея на ЕКО-то да са решили да правят супер промоция.п.с Днес ми направиха отстъпка 5.ст на литър с форумната карта.
Коментар
-
Аз съм си го казвал преди Това зареждане е само от къщи до работата и обратно.Маршрут - Х.Димитър - по Вл. Вазов, после Ботевградско шосе, качвам се на околовръстното и до бизнес парка в Младост 4 ( или като стигна до Цариградско тръгвам в посока влизане в Сф и на първият светофар правя ляв завой ляв завой и излизам на околовръстното разклона за с.Герман и пак по околовръстното до бизнес парка- това го правя за да избягвам задръствания) - 24.7 или 24.2 км в едната посока.9 светофара по трасето и въпреки че доста често ме спират в 99% от случаите минавам на 1-во зелено - с изключение на горубленският светофар - този който е до Ванто трейд.Е имам и малко каране през центъра но не беше задръстено.Това е.
Коментар
-
Не знам приемате ли "натрапници", но щв пиша и аз тук, нали и аз се сдобих с печка. Разходът е за 1,9 DCI, 130 коня на Рено.Маршрут: Еко на Шипченски проход, София - Пловдив - Хисар - София, Център. Отиване по АМ Тракия, връщане по подбалканския път. 347 км, 71 км средна скорост, 5.6 л/ 100 км разход. Шофирам както обикновено - на магистралата с около 140, по подбалканския - 95-100, на места по малко - явно в подбалкана къртиците ровят и в асфалта, та имаше доста слалом.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Airfan написа:563,4 км изцяло градско, с доста работа на място почти само на студени стартове ги минах с 49,44 л дизел от Лукойл. Среден разход - 8,78 л /100 км.Fiat Marea JTD 110 Weekend ELX - 2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар