=Rudi= написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
BO написа:Това е много дискутирано във форума.Ако ще и 500км да спускаш, няма да изхарчиш и 10мл нафта :P
Коментар
-
=Rudi= написа:BO написа:Това е много дискутирано във форума.Ако ще и 500км да спускаш, няма да изхарчиш и 10мл нафта :P
Коментар
-
Rudi,Погледни екслеският файл - примерно ред 182-190 за пример ( всеки ред е 2 секунди)Колата се движи, и е на скорост. Педала на газта не е натиснат. Колонка 2 Total Fuel Quantity- мg/i е 0.Просто си карам на скорост и ми се налага да намаля планирано - без да пипам спирачката оставям двигателя да ми убие скоростта и разхода в този момент е нула.За дизелите можем да приемем грубо граница от около 1000 оборота при която еку-то ще поднови подаването на гориво.При бензинките около 1500.Прикачени файлове
Коментар
-
=Rudi= написа:BO написа:Това е много дискутирано във форума.Ако ще и 500км да спускаш, няма да изхарчиш и 10мл нафта :P
Коментар
-
Благодаря ви! Приемам аргументите. Иначе съм я засичал за два дни: Силистра-София-Силистра /+45км градско в София/ и на другия ден Силистра-Разград-Силистра.Общо 1200км от пълно до горе зареждане и после пак до горе - събра 59,840 литра. Среден разход 5/100. Карам я без ръчкане на около 2000 оборота и сменям предавка на около 2700.
Коментар
-
=Rudi= написа:Благодаря ви! Приемам аргументите. Иначе съм я засичал за два дни: Силистра-София-Силистра /+45км градско в София/ и на другия ден Силистра-Разград-Силистра.Общо 1200км от пълно до горе зареждане и после пак до горе - събра 59,840 литра. Среден разход 5/100. Карам я без ръчкане на около 2000 оборота и сменям предавка на около 2700.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:=Rudi= написа:Благодаря ви! Приемам аргументите. Иначе съм я засичал за два дни: Силистра-София-Силистра /+45км градско в София/ и на другия ден Силистра-Разград-Силистра.Общо 1200км от пълно до горе зареждане и после пак до горе - събра 59,840 литра. Среден разход 5/100. Карам я без ръчкане на около 2000 оборота и сменям предавка на около 2700.
Коментар
-
Airfan написа:А иначе - изминал съм 460 км от последното зареждане до горе и сега съм със стрелка на средата на резервоара - направо ме е страх да заредя до горе... Тези километри са изцяло градско и предимно на къси дистанции 2 пъти сутрин.
Коментар
-
=Rudi= написа:Airfan написа:А иначе - изминал съм 460 км от последното зареждане до горе и сега съм със стрелка на средата на резервоара - направо ме е страх да заредя до горе... Тези километри са изцяло градско и предимно на къси дистанции 2 пъти сутрин.
Коментар
-
Re: за разхода на тд100
joni33 написа:ами пичове незнам но моята тд100 зимата грацко ми дава 9/100 в пловдив това е ужас един пасат дето тежи много повече сега в пловдив гори 6.5 /100 как стават тези работи май ще се отказвам от фиат може и нешто да нее наред колата от какво ще ми гори толкова даите савет .Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Red Storm написа:joni33 написа:ами пичове незнам но моята тд100 зимата грацко ми дава 9/100 в пловдив това е ужас един пасат дето тежи много повече сега в пловдив гори 6.5 /100 как стават тези работи май ще се отказвам от фиат може и нешто да нее наред колата от какво ще ми гори толкова даите савет .Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Red Storm написа:joni33 написа:ами пичове незнам но моята тд100 зимата грацко ми дава 9/100 в пловдив това е ужас един пасат дето тежи много повече сега в пловдив гори 6.5 /100 как стават тези работи май ще се отказвам от фиат може и нешто да нее наред колата от какво ще ми гори толкова даите савет .AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар