Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

=Rudi= написа:
    pr_00f написа:
    При движение на скорост без газ разхода ти е 0.Гледал съм го при спиране на скорост (4-та) преди светофар при 913 рпм еку-то все още подаваше 0 мг/цикъл гориво.Т.е на jtd мотора границата при която еку-то ще започне да подава гориво е близо до оборотите на празен ход.Така че за такова продължително спускане , хич не се учудвай че двигателя изстива.
    Искаш да кажеш, че ако се спускам по наклон с изключена предавка /на празен ход/ двигателя консумира гориво, а при спускане на скорост /например при 2000 оборота/ няма консумация? Защо тогава не изгасва мотора? Колегата както се спуска 8 мин. според мен не може да няма консумация при положение, че двигателя все пак работи. Наистина ме интересува, за да знам. Моята не отчита моментен разход и за това питам.
    Това е много дискутирано във форума.Ако ще и 500км да спускаш, няма да изхарчиш и 10мл нафта :P
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Това е много дискутирано във форума.Ако ще и 500км да спускаш, няма да изхарчиш и 10мл нафта :P
      Направо ме хвърли в голям размисъл. Значи, ако Силистра-София /500км грубо/ е само спускане и се движа с постоянна скорост 90км/ч, това ще ми отнеме 5 часа и половина. Питам се през тези пет часа и половина как двигателя все пак ще работи без гориво? По-бедна горивна смес-бих се съгласил, обаче само на въздух? Възможно ли е наистина? Сериозно питам без никакво заяждане!

Коментар

=Rudi= написа:
        BO написа:
        Направо ме хвърли в голям размисъл. Значи, ако Силистра-София /500км грубо/ е само спускане и се движа с постоянна скорост 90км/ч, това ще ми отнеме 5 часа и половина. Питам се през тези пет часа и половина как двигателя все пак ще работи без гориво? По-бедна горивна смес-бих се съгласил, обаче само на въздух? Възможно ли е наистина? Сериозно питам без никакво заяждане!
        Колега, ако си караш по нанадолно на скорост и успяваш да задържаш скорост (демек наклона е стабилен) няма да изхарчиш нищо. Ако си джиткаш по нанадолното на свободна...двигателя ще си харчи обичайното за работа на празен ход иначе си прав...ако имаш достатъчен наклон .... до Русе, луната или нейде другаде ....ДА нема ти излезе и една стотинка горивото

Коментар

Rudi,Погледни екслеският файл - примерно ред 182-190 за пример ( всеки ред е 2 секунди)Колата се движи, и е на скорост. Педала на газта не е натиснат. Колонка 2 Total Fuel Quantity- мg/i е 0.Просто си карам на скорост и ми се налага да намаля планирано - без да пипам спирачката оставям двигателя да ми убие скоростта и разхода в този момент е нула.За дизелите можем да приемем грубо граница от около 1000 оборота при която еку-то ще поднови подаването на гориво.При бензинките около 1500.
          Прикачени файлове
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

=Rudi= написа:
            BO написа:
            Просто горене няма и не двигателя движи колата, а инерцията движи двигателя, т.е. зареждаш си акумулатора без да харчиш нафта.Едит: И това е така само ако изобщо не докосваш педала на газта.

Коментар

Благодаря ви! Приемам аргументите. Иначе съм я засичал за два дни: Силистра-София-Силистра /+45км градско в София/ и на другия ден Силистра-Разград-Силистра.Общо 1200км от пълно до горе зареждане и после пак до горе - събра 59,840 литра. Среден разход 5/100. Карам я без ръчкане на около 2000 оборота и сменям предавка на около 2700.

Коментар

=Rudi= написа:
                Благодаря ви! Приемам аргументите. Иначе съм я засичал за два дни: Силистра-София-Силистра /+45км градско в София/ и на другия ден Силистра-Разград-Силистра.Общо 1200км от пълно до горе зареждане и после пак до горе - събра 59,840 литра. Среден разход 5/100. Карам я без ръчкане на около 2000 оборота и сменям предавка на около 2700.
                Това за смяната на предавките е много субективно. Мисля, че имаше тема преди. Аз сменям предавките интуитивно от 1500 до 2000 об/мин. и почти никога над 2000 об/мин. И аз не мога да ти кажа защо, но така усещам колата.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                  =Rudi= написа:
                  Това за смяната на предавките е много субективно. Мисля, че имаше тема преди. Аз сменям предавките интуитивно от 1500 до 2000 об/мин. и почти никога над 2000 об/мин. И аз не мога да ти кажа защо, но така усещам колата.
                  Под 2000 почти не се случва да сменям, освен първа-втора. Сменям между 2000 и 2500 при нормално каране. Шофирането с прекалено ниски обороти е нездравословно, според мен.А иначе - изминал съм 460 км от последното зареждане до горе и сега съм със стрелка на средата на резервоара - направо ме е страх да заредя до горе... Тези километри са изцяло градско и предимно на къси дистанции 2 пъти сутрин.

Коментар

за разхода на тд100

ами пичове незнам но моята тд100 зимата грацко ми дава 9/100 в пловдив това е ужас един пасат дето тежи много повече сега в пловдив гори 6.5 /100 как стават тези работи май ще се отказвам от фиат може и нешто да нее наред колата от какво ще ми гори толкова даите савет .

Коментар

Последния студ, с дестинация общо 4км., дори не загряваше, по трип комп - 6,8/100.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Airfan написа:
                        А иначе - изминал съм 460 км от последното зареждане до горе и сега съм със стрелка на средата на резервоара - направо ме е страх да заредя до горе... Тези километри са изцяло градско и предимно на къси дистанции 2 пъти сутрин.
                        Ако предположим, че заредиш 30л /на седана в талона пише резервоар 63л./ за тези 460км излиза разход точно 6,52/100, което за градско на къси разстояния в този студ мисля, че е приемливо.

Коментар

=Rudi= написа:
                          Airfan написа:
                          А иначе - изминал съм 460 км от последното зареждане до горе и сега съм със стрелка на средата на резервоара - направо ме е страх да заредя до горе... Тези километри са изцяло градско и предимно на къси дистанции 2 пъти сутрин.
                          Ако предположим, че заредиш 30л /на седана в талона пише резервоар 63л./ за тези 460км излиза разход точно 6,52/100, което за градско на къси разстояния в този студ мисля, че е приемливо.
                          Няма да е толкова. От пълно до изключване до първата точка преди дебелата черта за пълно наливам 19 л... Тия дни ще заредя и ще споделя.

Коментар

Re: за разхода на тд100

joni33 написа:
                            ами пичове незнам но моята тд100 зимата грацко ми дава 9/100 в пловдив това е ужас един пасат дето тежи много повече сега в пловдив гори 6.5 /100 как стават тези работи май ще се отказвам от фиат може и нешто да нее наред колата от какво ще ми гори толкова даите савет .
                            Тия легенди за 6,5/100 градски разход не са от вчера.Карай си Фиата и не се притеснявай.
                            Octavia RS
                            Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
                              joni33 написа:
                              Тия легенди за 6,5/100 градски разход не са от вчера.Карай си Фиата и не се притеснявай.
                              Един таксиметров шофьор с аналогичен Пасат се опитваше да ме убеждава в подобни теории....та се наложи да се повозим в София с уговорката, че ако покаже 6.5-6.7 си плащам возенето......е в началото, докато беше дошъл от Враждебна до Подуене...беше толкова и след 10км грдско, вече беше на 7.2, а познай след 100км. Излезе пич не поиска да плащам, оказа се, че продава колата и за т’ва я хвали толкоз!
                              Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

Red Storm написа:
                                joni33 написа:
                                Лятото може да го направи този разход,но и Фиата,когато е топло гори толкова.
                                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                                X